Enige tijd terug was Call of Duty: Ghosts een weekend lang in beperkte vorm gratis te spelen als een soort van verkapte demo. Ook Killzone: Shadow Fall was qua multiplayer enige tijd terug tijdelijk gratis te spelen, maar dan alleen voor PlayStation Plus abonnees.

Dit dient als eerste als een mooie extra voor PlayStation Plus abonnees en daarnaast natuurlijk als een motivatie om tot aanschaf over te gaan. Dit zal wellicht goed gewerkt hebben, want EA komt nu ook met een speciale actie rondom Battlefield 4 voor PlayStation Plus abonnees, zij het momenteel enkel in Amerika.

Vanaf vandaag kunnen de Noord-Amerikanen namelijk de volledige PlayStation 3 versie van Battlefield 4 voor nop downloaden om dit eens uit te proberen. Vanaf het moment dat de game gestart wordt krijgt men 20 uur de tijd om de game uit te proberen dus dat is niet verkeerd.

Vooralsnog is deze actie enkel in Noord-Amerika actief en het is niet bekend of we iets soortgelijks ook in Europa mogen verwachten. Tevens is het niet duidelijk waarom het hier enkel de PS3 versie betreft.