Battlefield 4 is de laatste telg in de shooterfranchise van EA en hoewel de game nog met wat online problemen kampt is het zo langzamerhand wel tijd aan het worden om vooruit te gaan kijken. Er bestaat een goede kans dat de volgende Battlefield de subtitel ‘Hardline’ gaat krijgen.

Hier waren eerder dit jaar al wat geruchten over en nu gooit een Battlelog update lek nog meer olie op het vuur. Er zijn twee afbeeldingen gevonden die via Twitter gedeeld werden en daaruit kunnen we opmaken dat Battlefield: Hardline hoogstwaarschijnlijk de nieuwste telg in de franchise zal worden.

De geruchten tot dusver geven aan dat de game in ontwikkeling is bij Visceral Games en dat het thema van dit deel de politie is. Daarmee zou Battlefield: Hardline een spin-off van de franchise zijn, net zoals Battlefield: Bad Company dat was.

De twee gelekte afbeeldingen betreffen het logo en een set ‘BFH’ iconen. Tevens meldt Eurogamer dat deze game naar de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC gaat komen met daarbij de keuze uit een viertal classes; Enforcer, Mechanic, Operator en Professional. Ook zit er een map in de game die ‘MP_Downtown’ heet en de game bevat zoal de modi; Blood Money, Bomb Squad en Carrier Assault.

Meer details zijn er nog niet en ook EA moet de game officieel nog aankondigen, maar met zes te onthullen titels op de E3 is de kans erg groot dat Battlefield: Hardline hier tussen zit.