Sony’s Vidzone voor de PS3 waarschijnlijk al in juni vekrijgbaar

Nog even en dan is het zover, dan barst de E3 los in L.A. en worden we overdonderd met nieuwtjes. De pre-E3 events, zoals men deze noemt, worden echter al op sommige plekken gehouden, zo ook Sony’s Pause event in Sydney, Australië. Tijdens dit event heeft men weer meer laten weten over de muziekdienst ‘Vidzone’. Vidzone brengt dingen als live concerten, achter-de-schermen features, interviews en veel meer dingen naar je PS3 in video-vorm. Al eerder hadden we weer wat nieuwe informatie over dienst, waar we heel lang niets van gehoord hebben, en vandaag hebben we zelfs een mogelijke releasedatum. Zo heeft Micheal Ephraim, Managing Director Sony Computer Entertainment Australia, laten weten dat ze op dit moment hopen op een release in juni. Men wil namelijk de server rond de E3 launchen maar of ze dit gaat lukken is nog niet helemaal zeker.

De service zelf is in ieder geval veelbelovend, het zorgt ervoor dat we straks een nieuw icoon krijgen in het XMB menu onder de categorie ‘Muziek’, waarmee we Vidzone kunnen launchen. De service is overigens gratis, men zal echter wel inkomsten genereren met dingen als advertenties in de browser.De video’s zouden van goed kwaliteit zijn en laden zonder hick-ups, tenminste, als we IGN mogen geloven. Ook staat er exclusieve content gepland voor verschillende regio’s, Sony hoopt dan ook meer dan 10.000 video’s aan te kunnen bieden in de nabije toekomst.

15 reacties

 1.    188 XP
  Cassh's avatar

  Ben echt benieuwd wat voor video’s ze allemaal gaan brengen. Is dit de feature waarmee je bij elke game je eigen muziek kan draaien, of is dat weer wat anders?
  Hoe dan ook, dit is vet!!

 2.    535 XP
  acardipane's avatar

  Hopelijk komt het juni naar Europa, ik kijk er wel naar uit….

 3.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  live concerten is dan wel weer erg gaaf..

 4.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  hmm ben er wel benieuwd naar 😛

 5.    107 XP
  Rahzer's avatar

  Beetje bij beetje wordt het hele Playstation platform en netwerk dus steeds iets beter en interessanter. En reclame zijn we op tv ook al gewend inmiddels. Dus als daar tegenover staat dat het een gratis service wordt dan heb ik daar geen moeite mee.

 6.   
  enormhi's avatar

  Komt niet naar Nederland:

  Sony heeft besloten de service Vidzone ook naar Europa te brengen. Helaas wordt de service alleen beschikbaar voor gamers in Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Duitsland en Spanje. Ook Australië krijg de mogelijkheid om van Vidzone gebruik te maken. Met Vidzone krijgen PlayStation 3 bezitters de mogelijkheid om muziekvideo’s naar hun console te streamen. Vidzone zal geheel gratis zijn en verschijnen op de XMB wanneer het gedownload is via PlayStation Store.

  Sony beloofd een grote selectie aan muziekvideo’s, behind-the-scene’s, making-offs en live concerten aan te bieden. De mogelijkheid om de video’s vervolgens naar de PlayStation Portable te streamen zal als muziek in de oren klinken voor liefhebbers van Sony’s handheld.

  Bron: PSonly.nl

 7.    673 XP
  Younistyle's avatar

  @Cassh: Huh waar heb je het nou over?
  Anyway… hij is wel gratis… dus altijd het proberen waard 😀

  -Edit- Komt niet naar Nederland??? Kan niet…

 8.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  @enormhi: Inderdaad ook net gelezen, wat een t*ringzooi :P. Had me hier best op verheugt :(.

 9.    6677 XP
  Myx's avatar

  Hoop het lijkt me best vet 😀

 10.    454 XP
  arwin1993's avatar

  zal het waarschijnlijk toch weinig gaan gebruiken, het zou echt vet zijn als je dat dan kan gebruiken voor onder spellen

 11.    20 XP
  BLACKLABEL's avatar

  hoop dat je het ook kan gebruiken in een game

 12.    188 XP
  Cassh's avatar

  @ Younistyle

  Nou… via je playstation muziek draaien en gamen tegelijkertijd. Maar dat zal wel iets anders zijn. Ik dacht dat Vidzone dat met zich mee zou brengen.

  Waarom wordt Nederland zo overgeslagen?? Hebben ze daar redenen al redenen voor gegeven?? Komt het later alsnog?? Of kunnen we dat liever vergeten..? 🙁

 13.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Dit is echt super

 14.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Allemaal gratis bekijken! Een soort YouTube. 😀

 15.    293 XP
  Japsuh's avatar

  Beetje onlogische om dit in de XMB onder ‘Muziek’ te zetten! Of zeg ik nu iets heel doms…