Gisteren werd Battlefield: Hardline officieel bevestigd nadat de game eerder al was gelekt. Het nieuwste deel in de Battlefield-serie draait volledig om de strijd tussen de politie en criminelen. In de game zul je aan beide kanten van de strijd kunnen spelen en deze setting moet totaal anders aan gaan voelen dan eerdere Battlefield games. Terwijl de game gisteren dus werd bevestigd, lekten er ook gameplay beelden van de game uit.

In deze beelden konden we de game in actie zien evenals dat de setting, een aantal modi, de wapens en nog veel meer zaken werden besproken. Naast de info waren er tal van gameplay fragmenten te zien en de reacties op de video waren variërend. De één vond het leuk, de ander niet zo. Misschien wel het meest genoemde minpunt was dat het er allemaal niet verbazingwekkend mooi uitzag. Daar blijkt nu een logische verklaring voor te zijn, want vice president van Visceral Games, Steve Papoutsis, heeft via Twitter laten weten dat de beelden al van zes maanden geleden zijn:

In die zes maanden is er natuurlijk erg hard gewerkt aan de game en we kunnen dan ook veel meer verwachten op de komende E3. Papoutsis liet verder nog weten dat de kans aanwezig is dat we zelfs voor de E3 nog wat te weten komen over de game.

Battlefield: Hardline moet in de herfst van dit jaar uitkomen voor de PlayStation 3 en PlayStation 4.