Blog: Tarek in Los Angeles voor de E3 2014 – Deel 1 – We zijn nu enkele dagen met een deel van de redactie in Los Angeles en onze belevenissen tot nu toe heb je al kunnen bewonderen in twee “Ondertussen video’s” die we hebben opgenomen. Daarin ging het over de… eh ja? E3!? Natuurlijk ging het niet over de E3, maar voor wie de video’s gezien heeft, weet dat we het over van alles en nog wat hebben gehad, behalve over de E3 en de nieuwste games. Er is vooral veel slap geouwehoerd en veel gelachen en dat blijven we doen. Maar natuurlijk zullen we vanaf de komende dagen ook ‘serieus’ aandacht gaan besteden aan de E3.

Zo gaan we jullie tijdens de E3 natuurlijk voorzien van meer video’s en geschreven previews met daarin zoveel mogelijk info over alle belangrijke aankondigingen die gedaan worden en daarnaast ga ik jullie tevens voorzien van een regelmatige blog. Zo nu en dan kun je in een blog lezen als een soort samenvatting wat we zoal hebben meegemaakt. Lekker kort en hapklaar. Mocht je dus sommige video’s of andere geschreven previews gemist hebben, dan kan je in zo’n blog in ieder geval nog eens mijn persoonlijke ervaring van wat ik zoal gezien heb teruglezen.

Maar nu genoeg wat betreft de inleiding, het is tijd om de gebeurtenissen van de afgelopen dagen nog even terug te halen. Te beginnen bij afgelopen donderdag toen we vanaf Amsterdam naar Los Angeles vlogen. Een behoorlijk lange vlucht, maar met een beetje film kijken en op de PS Vita spelen is de tijd redelijk makkelijk door te komen. Eenmaal aangekomen gingen we ook vrij soepel door de douane heen en kort daarop stonden de nicotine junkies (ik niet dus) buiten aan een sigaret te lurken. Daarna de taxi in (Lennard: “deze chauffeur rijdt sneller dan de vorige keer”) en na een veel te lange rit (langer dan ooit) kwamen we eindelijk aan bij ons hotel. Toen begonnen de problemen aangezien ik erachter kwam dat ik niet kon pinnen terwijl ik dit toch echt van tevoren had laten omzetten.

Nadat we donderdag avond vrij vroeg gingen slapen, stond ik daarom de volgende ochtend heel vroeg (vijf uur!) op om mijn bank te bellen. Het bleek dat ze iedere klant weer van ‘wereld-profiel’ naar ‘Europa-profiel’ hadden omgezet. Redelijk vervelend dus, maar gelukkig was daarna dit probleem wel uit de wereld en kon ik eindelijk dus ‘gewoon’ betalen hier in The States. Met een bezoek aan Universal Studios is dat toch wel erg prettig. Man, wat was dat vet zeg! Attracties waren super met als absoluut hoogtepunt Transformers: The Ride waarbij je je in een heuse Transformers film waant. ’s Avonds was het natuurlijk tijd voor bier en daarna door richting Hollywood en The Walk of Fame.

Een mooie invulling van de eerste dag dus, maar die van een dag later (zaterdag) mocht er ook best wezen. Na een gezamenlijk ontbijt zetten we koers richting Venice Beach om daar eerst de nodige kleren te kopen en vervolgens een aantal fietsen te huren. Lekker crossen tussen de menigte dus en na afloop hebben we een hapje gegeten. Iets wat mij persoonlijk minder goed beviel aangezien ik pasta bolognese bestelde en ik iets voorgeschoteld kreeg wat meer leek op bolognese met pasta, maar goed. Einde van dag twee en dus weer de taxi in en terug naar het hotel om ons klaar te maken voor avondje stappen, de laatste avond dat we nog even lekker hebben kunnen feesten voordat het serieuze werk gaat beginnen.