Blog: Tarek in Los Angeles voor de E3 2014 – Deel 2 – – Tijd voor een tweede blog over zondag en maandag, de dagen waarop we onze perskaarten voor de E3 hebben opgehaald en de verschillende persconferenties uiteraard hebben bijgewoond. Te beginnen bij zondagochtend, toen het nog een hele klus was om op te staan en dat was gezien de vorige avond (te veel bier drinken) best te verklaren. Opstaan met een aardig kater dus en door naar het ontbijt. Hierdoor werd de batterij weer enigszins opgeladen en konden we ons opmaken voor onze eerste trip naar het LA Convention Center om daar de perskaarten op te gaan halen.

Douchen, aankleden en de taxi in voor gelukkig een niet zo hele lange rit. Eenmaal aangekomen bij het LA Convention Center kwamen we er gelijk achter hoe heet het was, wauw wat een zon zeg! Gelijk maar naar binnen om de perskaarten op te halen dus. Een mega lange rij en een zeurderige beveiligingsmedewerker later stonden we weer snel buiten en besloten we maar om eerst de polsbandjes voor de verschillende persconferenties op te gaan pikken. Dit ging gelukkig wel vrij soepel en ik was zelf ontzettend blij om het polsbandje voor Sony’s persconferentie om mijn arm te mogen schuiven, want die persconferentie wilde ik echt voor geen goud missen! Toen we vervolgens weer gingen proberen om onze perskaarten voor de E3 op te halen, bleek de rij een stuk korter geworden en even later hadden we ieder ons toegangsbewijs binnen.

Daarna was het tijd om enkele video’s op te nemen, zoals een nieuwe “Ondertussen” waarin Danny dan eindelijk geïntroduceerd werd. Hierna gingen we een hapje eten om vervolgens terug te keren naar het hotel. Tijd om ons op te maken voor de volgende dag, het begin van de persconferenties! Ik was ’s ochtends al vrij vroeg het mannetje, want met de persconferenties die op het punt van beginnen stonden wilde ik natuurlijk niks missen. Lekker aan de koffie en met het ontbijt kijken naar Microsoft die net zoals vorig jaar de aftrap verzorgde. Games zoals Call of Duty: Advanced Warfare, Assassin’s Creed: Unity en The Witcher 3 zijn tenslotte voor ons (PlayStation gamers) ook interessant!

Daarna spullen pakken, taxi in en op naar de Shrine Expo Hall waar EA haar persconferentie hield. Een iets andere opzet dan vorig jaar waarbij de vele draaiende blauwe en witte lichten voor een toffe vibe zorgden. Maar het draaide natuurlijk om de games en net als bij Microsoft zagen we daar toch aardig wat van voorbij komen. Star Wars: Battlefront, Dragon Age: Inquisition, een nieuwe Mass Effect, FIFA 15 en ook Battlefield: Hardline en Mirror’s Edge 2 steelden de show, maar het einde was nog het beste van allemaal. Naast dat toen namelijk bekend werd gemaakt dat de beta van Battlefield: Hardline direct te downloaden was vanaf het PSN, bleek het voor ons tevens mogelijk om voor zo’n twintig minuten met de shooter aan de slag te gaan. Hoe ons dat bevallen kan je teruglezen in de hands-on die later nog zal verschijnen.

Dan Ubisoft, die traditiegetrouw een paar uur later met haar persconferentie op de proppen kwam. Er werd geopend met Far Cry 4 waarvan direct een hele toffe video getoond werd. De volgende grote knaller die zich aandiende was natuurlijk Tom Clancy’s The Division waarvan we ook een weer een hele toffe video konden checken. Die bestond overigens wel voor een merendeel uit CGI beelden, nog even afwachten hoe dat uitpakt dus. Toffe beelden zagen we daarna ook van de rac game The Crew en van Assasin’s Creed: Unity al ging het bij dit laatste net als bij The Division meer om CGI beelden dan om gameplay. Na een wat sullige vertoning van de fitnessgame Shape Up was het tijd voor de afsluiting wat tevens het hoogtepunt was van de show. Eindelijk kregen we dan beelden te zien van de langverwachte nieuwe Rainbow Six met als ondertitel Siege. Daarmee kwam de Ubisoft persconferentie ten einde en werd het tijd om naar de laatste persconferentie van de dag te gaan, die van Sony.

De persconferentie van Sony vond ik zelf weergaloos, er werd echt achter elkaar maar doorgeknald met games waarbij door Bungie’s Destiny het spits werd afgebeten. The Order: 1886 was de volgende titel waarvan we gameplay te zien kregen en dat zag er ook weer heel tof uit. Ik ga overigens niet de hele lijst met aankondigingen van Sony opnoemen, want dan ben ik nog wel even bezig. We blijven voor nu bij ‘the big guys’, alleen de grootste aankondigingen die gedaan werden op het gebied van games. Dan kan natuurlijk een derde LittleBigPlanet niet achterblijven! Zelf ben ik niet zo’n grote LittleBigPlanet fan, maar wat hier getoond werd, dat vond ik er dan wel weer heel tof uitzien. Met even Bloodborne (het eigenlijke Project Beast) er tussendoor was het daarna tijd voor de vierde grote klapper in de vorm van Far Cry 4. In de beelden die we daar ditmaal van te zien kregen spatte de actie wederom van het beeldscherm af en zagen we de hoofdpersoon een aantal brute kills maken.

Met het in coop spelen van de verhaallijn, ook met iemand die Far Cry 4 zelf niet in zijn bezit heeft, denk ik persoonlijk dat dit weer toffe titel gaat worden. Zo denk ik ook over Dead Island 2 waarvan we een trailer te zien kregen die op een grappige manier werd ingeleid en die er verder gewoon heel bruut uitzag! Na spetterende beelden van Battlefield: Hardline en Mortal Kombat X gezien te hebben was ik erg blij toen ik eenmaal de releasedatum van The Last of Us: Remastered voorbij zag komen. Nog blijer werd ik echter toen het gezicht van Trevor Philips in beeld kwam, GTA V naar de PS4! Awesome! Daarna kwam Batman: Arkham Knight nog voorbij met beelden van onder andere de Batmobile en tot slot kwam tevens nog ome Drake even langs zetten. Een prima afsluiter van een leuke, maar lange dag waarbij ik graag nog kwijt wil dat wat mij betreft Sony deze ronde heeft gewonnen. Op naar de E3 zelf!