Blog: Tarek in Los Angeles voor de E3 2014 – Deel 3 – Eindelijk is de E3 dan echt begonnen, om die reden was ik ook deze ochtend weer vrij vroeg uit de veren. Het is dan toch die spanning van het beginnen van zo’n beurs die mij een beetje parten speelt. Misschien was het ook wel omdat ik wist dat ik voor het eerst als redacteur naar de E3 zou gaan dat ik daarom last had van die overigens gezonde spanning. Anyway, het was tijd om te gaan en nadat we ons broodje bij de Subway ter ontbijt hadden weggewerkt stapten we de taxi in en raceten we (want dat lijken alle taxichauffeurs hier te doen) richting het LA Convention Center.

Eenmaal aangekomen liepen we snel naar de Sony booth waar we direct met elkaar afspraken maakten wie welke games zou gaan checken. Omdat het toch mijn blog is  (ha!) en er van The Order: 1886 en van de andere titels die door Roel en Lennard gecheckt zijn, later nog geschreven artikelen op de site zullen verschijnen, hou ik het nu heel kort bij de titels die ik zelf heb kunnen spelen. Met LittleBigPlanet 3, waar ik als eerste mee aan de slag ging, heb ik mij bijzonder vermaakt moet ik zeggen. In coöp is de game fantastisch om te spelen en het is tot nu voor mij echt één van de verrassingen van de beurs. Met Driveclub en de verschillende indies die ik daarna heb gespeeld was het voor mij verder een geslaagde middag.

Een middag die nog niet over was, want later moesten we nog in aller ijl richting Activision waar ik samen met Roel een afspraak had staan voor Destiny en waarna ik met Lennard nog een presentatie kreeg van Call of Duty: Advanced Warfare. Niet de minste titels om de dag mee af te sluiten en tevens twee titels die ik als triple-A sucker, graag wilde spelen. We kregen van Destiny eerst een presentatie waarin in het algemeen heel kort iets over het verhaal werd verteld, daarna was het tijd om echt te spelen. Meer informatie hierover mag je nog verwachten in een ander artikel wat later nog online zal gaan. De presentatie van Call of Duty: Advanced Warfare was ook zeker indrukwekkend te noemen. De dag was nu bijna ten einde, maar niet voordat we eerst nog als een haas naar de Konami stand gingen voor een interview met Jon Murphy, producer van PES 2015, de afsluiter van de eerste beursdag.

Op dag twee van de E3 ging het opstaan mij wat moeilijker af, dat had waarschijnlijk te maken met het bier drinken van de avond daarvoor tijdens een borrel van Ubisoft. Eenmaal gedouched was ik weer het mannetje en kon ik me opmaken om naar de beurs te gaan. We werden opgepikt door dezelfde Koreaanse taxichaffeur waarmee Lennard al de gehele geschiedenis van het Koreaanse voetbal (Guus Hiddink is daarbij een dankbaar onderwerp) had doorgenomen. De beste man reed gelukkig weer snel door en daardoor waren we ruim op tijd bij de South Hall waar we om stipt tien uur naar binnen gingen. Tijd om uit elkaar te gaan aangezien ieder van ons afspraken met verschillende uitgevers had staan. Ik hoefde gelukkig niet ver te lopen, want ik moest bij de stand van EA zijn en die pal na de ingang van de zuidelijke hal.

Danny en ik knalden er gelijk lekker een potje op los met Battlefield Hardline die ik al had gespeeld, maar die ik graag nog een keer wilde spelen. Daarna gingen we gelijk door naar de stand tegenover die van Battlefield: Hardline, waar we een redelijk lange presentatie kregen van Dragon Age: Inquisition. Hierna vond ik het wel even tijd om maar eens mijn ontbijt te gaan nuttigen en Danny ging er vandoor, dus ik stond voor de komende uren alleen voor. Helemaal niet erg hoor, want met titels als FIFA 15, EA Sports UFC, NHL 15 en wederom Battlefield: Hardline heb ik mij prima vermaakt. Oh ja, vergeet ik bijna nog te zeggen dat ik tussendoor ook naar de Sony booth geweest ben om daar nog even met Far Cry 4 en Driveclub aan de slag te gaan, een heerlijke middag zo.

De tijd ging erg snel voorbij en om vier uur werd ik samen met Danny (die zich inmiddels weer bij mij gevoegd had) opgepikt door Lennard om een aantal video’s op te nemen. Daarna ging het even mis, want ik had tot slot nog twee afspraken bij Deep Silver staan voor Dead Island 2 en Homefront: Revolution. Helemaal bezweet en in paniek kwam ik daar te laat aan waardoor ik de presentatie van Dead Island 2 gemist had! Gelukkig heb ik de hele presentatie van Homefront: Revolution wel nog kunnen bijwonen en ik heb tevens een nieuwe afspraak gemaakt om later alsnog Dead Island2 te checken. Eind goed, al goed en tijd om stoom af te blazen, een hapje te eten en terug naar het hotel te gaan.