Blog: Tarek in Los Angeles voor de E3 2014 – Deel 4 – Dag drie van de beurs, de laatste dag en daarom stapte ik donderdagochtend wel met een meewarig gevoel mijn bed uit. Mijn tweede E3, maar mijn eerste als redacteur en ik heb het tot dusver erg tof gevonden om het allemaal mee te maken. Maar goed, ik had nog wel een flink programma voor de boeg met een aantal toffe afspraken, dus geen tijd te verspillen, opfrissen, koffie halen en gaan met die banaan!

Eenmaal aangekomen gingen wij allemaal direct onze eigen kant op aangezien we ieder natuurlijk verschillende afspraken hadden staan. Ik begon mijn dag bij Capcom, waar ik dacht een afspraak te hebben, maar dit bleek niet het geval. Mijn eigen fout, want ik had beter op mijn schema moeten kijken, het ging deze keer om een booth tour. Beetje games checken op de stand, eh ja, geen games checken dus, want interessante titels die iets met PlayStation te maken hadden waren er niet. Daarna door naar Konami voor Pro Evolution Soccer 2015 die mij erg verraste. Gelukkig komt Konami dit jaar met een current-gen footie en ik heb twee potjes heerlijk virtueel gevoetbald. Dat beviel uitstekend, maar Sniper Elite III en Defense Grid die ik daarna te spelen kreeg bij 505 Games bevielen mij wat minder. Beide games speelden verder best goed weg hoor, maar van enige diepgang was eigenlijk geen sprake.

Met Alien: Isolation was er weliswaar ook weinig diepgang te bespeuren, maar dat lag meer aan de vrij korte demo die Lennard en ik te spelen kregen. Het was de bedoeling dat we ergens in een gedeelte van een ruimteschip ons langs een verschrikkelijke enge (letterlijk) alien moesten zien te worstelen. Het werd een beetje een trial en error verhaal, want telkens werden we door de Alien gegrepen al zijn we uiteindelijk best een behoorlijk eind gekomen met de demo. Daarna ging Lennard weer richting zijn eigen afspraak (Roel en Danny waren sowieso al op andere afspraken) en stond ik er dus weer alleen voor. Op naar Disney om Disney Infinity 2.0 te checken. Best een aardig titel en leuk dat je nu met alle Marvel figuren de wereld kan redden samen met het nieuwe systeem om je eigen wereld te ontwerpen, dat je online kan delen.

Het was nu zo rond het middaguur en tijd om met Danny naar Techland te gaan voor Dying Light en Hellraid. Dying Light konden we zelf spelen en van Hellraid kregen we een presentatie. Vooral Dying Light heeft op ons de meeste indruk gemaakt. Hellraid kon wat dat betreft minder imponeren al moeten we natuurlijk niet gelijk gaan oordelen, want die game moet nog uitkomen. Daarna was het treurige moment aangebroken dat ik besefte dat ik nog maar één afspraak op het programma had staan. Het liep inmiddels al tegen half vier en ik rende met Danny naar Deep Silver waar we de afspraak voor Dead Island 2 hebben ingehaald die eigenlijk voor de dag ervoor gepland stond. We kregen een presentatie te zien waarbij de game nog wat buggy oogde en het eigenlijk meer leek op Dying Light, maar dan met een wat meer komische insteek. Ik heb er nog niet echt een goede indruk van kunnen krijgen, maar ons werd beloofd dat er op de Gamescom een speelbare versie aanwezig zal zijn.

Toen was het moment echt bijna daar dat de beurs ging sluiten, want het was inmiddels al bijna vijf uur. Eerst hebben we daarom met zijn allen (we waren inmiddels alweer bij elkaar) nog enkele video’s opgenomen en daarna heb ik snel nog even wat goodies van Call of Duty: Advanced Warfare gescoord. Helaas komt dus aan elke E3 een einde en zijn we daarna de beurshal uitgelopen, maar we hebben ons wel nog even vergaapt aan de laatste frickn’ lekkere boothbabes die langskwamen, maar daarna was het verhaal echt over. Buiten nog een video schieten en hop de taxi in richting het hotel, opfrissen (ik dit blog schrijven) en daarna door naar een dik verdiend afsluitend feest om even lekker door te zakken.