Gran Turismo 5 krijgt morgen een update die de game qua opties beperkt en dat is vanwege het sluiten van de servers. Gran Turismo 6 daarentegen krijgt een update die juist het nodige toevoegt en daardoor de ervaring verder uit weet te breiden. Deze update brengt de game naar versie 1.08 en is nu te downloaden.

Vandaag starten de Mitsubishi Vision Gran Turismo en de Senna Tribute, dus voor de fanatieke spelers is er daadwerkelijk wat nieuws te beleven. Hieronder per onderdeel de nieuwe toevoegingen.

Mitsubishi Vision Gran Turismo


De Mitsubishi Concept XR-PHEV Evolution Vision GT zal met de update worden toegevoegd. Deze auto maakt gebruik van het ‘Plug-in Hybrid EV System’ en dat wil zeggen dat de kracht van de motor en de koppeling om wordt gezet via een ‘8-speed dual clutch transission (DCT)’ waarmee alle vier de wielen worden aangedreven. Door de overweldigende performance dankzij de ‘5-AWC vehicle dynamics control system’ zal de aandrijfkracht zeer precies verdeeld worden, waardoor de auto zeer nauwkeurig op de bestuurder reageert.

De Mitsubishi Concept XR-PHEV Evolution Vision GT kun je in-game aanschaffen via het Vision GT menu voor een bepaalde tijd. Ook kun je de auto ontvangen als je het speciale evenement rondom deze auto voltooid.

Senna Tribute


Om de legendarische coureur Ayrton Senna een eer te bewijzen beloofde Polyphony Digital eerder al dat er speciale content naar de game zou gaan komen. Dit is nu beschikbaar onder de noemer ‘Senna Tribute’ en hiermee zul je Senna’s beste momenten uit zijn carrière kunnen herbeleven. Dat is inclusief zijn record pole position tijd op Monza en Brands Hatch met de Lotus 97T.

Ook geeft de Senna Tribute je een insiders kijkje op oorsprong van de legendarische coureur via een speciale galerij modus. Als laatste is er nog een uniek evenement met uitdagingen waarbij je Senna’s DAP Racing Kart #17 kunt winnen evenals de West Surrey Racing F3 auto en speciale Senna outfits uit 1980, 1983 en 1985.

Voor de trophyjagers onder ons is er ook goed nieuws, want de Senna’s Tribute voegt twee nieuwe trophies toe. Dit zijn de volgende:

  • Hero’s Trophy – Complete all Senna Tribute Events
  • Senna Master – Earn Gold on all Senna Tribute Events