Tot dusver zijn er twee Just Cause delen verschenen en het is een kwestie van tijd alvorens een derde deel aangekondigd gaat worden. De studio achter de franchise, Avalanche Studios, werkt momenteel aan Mad Max die begin 2015 moet gaan verschijnen. Maar er bestaat een kans dat Mad Max niet de enige game is die in dat jaar van de hand van Avalanche Studios verschijnt.

Het is misschien een klein beetje een wilde gok, maar de founder van de studio, Christofer Sundberg, heeft op zijn LinkedIn profiel een portfolio van games staan die zijn verschenen en nog moeten verschijnen. Hier staat ook: ‘Unnanounced Sandbox Action game (Square Enix)’ en dat met de onderstaande omschrijving.

“New installment in a very well-known game series. The game is being developed at Avalanche Studios New York studio and is scheduled for completion in 2015 for next generation console platforms.”

Het kan zijn dat ze aan iets geheel nieuws werken, maar waarschijnlijker is dat ze met Just Cause 3 bezig zijn. Just Cause is immers een bekende franchise en daarnaast zijn de voorgaande twee delen ook open-wereld sandbox games geweest.

Misschien dat we tijdens de aankomende E3 meer gaan horen.