Eind vorige week schreven we al over een aantal aanpassingen binnen de PlayStation Plus service en hier kunnen we nog een extra (ietwat verlaat) detail aan toevoegen. Als je het nieuws vorige week gemist hebt, hierbij even een samenvatting. Een aantal langdurige PlayStation Plus games zullen op woensdag 11 juni verdwijnen en hier zal geen vervanging voor in de plaats komen.

Daar tegenover krijgen we nu wel maandelijks twee PlayStation 4 games in plaats van één. Hierdoor is de balans in het aanbod wat beter, want dat maakt de inhoud van updates nu twee gratis games per platform per keer. Maar wat een verandering is, is dat de updates van PlayStation Plus vanaf juli elke maand op de eerste woensdag van de maand zullen plaatsvinden.

De updates voor Europa kwamen normaal altijd met de PlayStation Store update mee en hoewel het de laatste tijd vrij gestructureerd is, was dat een aantal maanden terug nog rommelig met verschillende wisselingen van games door de hele maand heen. Ook was de update van deze maand later dan gebruikelijk.

Kortom, vanaf juli zal de PlayStation Plus update elke eerste woensdag van de maand plaatsvinden en hierbij krijg je dan twee nieuwe PlayStation 3 games, twee PlayStation 4 games en twee PlayStation Vita games.