Het begon allemaal op een mooie zomerdag, 2 juli 2008 om precies te zijn. Firmware 2.40 kwam uit en daarmee kwam dan eindelijk de trofee ondersteuning. YES. Je kon nu zelfs in-game naar je XMB, dus dat werd continu elke nieuwe trofee opzoeken en lezen wat voor ongelooflijk cools je nu weer had gedaan. Toegegeven, ik ben misschien iets te negatief, bij de meeste games zijn trofeeën een leuke toevoeging. Een reden om het maximale uit een game te halen kan je wel stellen. Gelukkig zijn die dingen helemaal niks waard, dus als je geen zin hebt om je uit te sloven voor een mooie beker hoeft dat niet. Everybody wins.

Bij deze stel ik dan ook dat trofeeën een leuke toevoeging zijn op gamegebied.

Onlangs vond de CES 2010 plaats in Las Vegas, Amerika. Hier kondigde Kaz Hirai, de grote baas achter het PSN, aan dat het PlayStation Netwerk zich gaat uitbereiden naar al hun media producten. Dat betekent dat je Sony Bravia tv met internet of je Blu-ray Disc speler straks ook kan draaien op het PlayStation Network (wordt het dan het Sony Network?). Hou die gedachte vast.

Als laatste wil ik je voorstellen aan Torne, een nieuwe DVR (Digital Video Recorder) voor de PS3 in Japan. Van dit mooie apparaatje, die je hierboven ziet, is een factsheet uitgebracht. Deze factsheet onthult niks minder dan, en ga er goed voor zitten, trofee ondersteuning! Voor de duidelijkheid: Torne kan je zien als de Japanse PlayTV, een video-service. Dit betekent dat je trofeeën gaat verdienen voor het kijken van onder andere tv-shows. Mocht je bijvoorbeeld de laatste aflevering van een lange serie af hebben gekeken, krijg je de “Master of Final Episodes” trofee. Betekent dit echt dat ik in de toekomst een trofee krijg voor het kijken van een film, het zetten van me wekker of het halen van een wiskunde proefwerk?

Bij deze stel ik dan ook dat trofeeën geen leuke toevoeging zijn in het dagelijks leven.