In het verleden zijn er al films verschenen gebaseerd op games, zoals Street Fighter, DooM en Prince of Persia. Momenteel is er een World of Warcfraft en Assassin´s Creed film in de maak en je zou denken dat een Grand Theft Auto film niet te lang op zich laat wachten. Zeker als je kijkt naar de populariteit.

De CEO, van Take-Two (uitgever van Rockstar), Strauss Zelnick (zie foto), denkt daar anders over. Hij vertelde tegenover Gamespot dat ze nog niet één van hun series naar het witte doek hebben gebracht omdat ze films niet financieren. Het is volgens Zelnick geen geweldig zaken doen op dat gebied en het regelen van licenties heeft teveel invloed op hun prioriteiten.

Het risico om een ander het te laten doen is te groot, want het kan dan verschillen met hun creatieve standaarden. Daar heeft Zelnick wel een punt en daarnaast zijn de gameverfilmingen geen groot succes geweest bij de kassa. Wij zelf hebben liever ook eerder een nieuwe Grand Theft Auto dan een film. Toch?

“No plans for a [GTA] movie. We haven’t actually taken any of our titles and turned them into motion pictures for a reason. Because we don’t finance motion pictures, it’s not a great business. We have conversations about licensing all the time. The problem is the economics around the licensing are swamped by our economics in our core business. So the risk of having someone else make a movie that’s not up to par creatively isn’t offset by the potential reward.”