Al sinds 1984 is Naughty Dog een goedlopende ontwikkelaar met een aantal geweldige games op de cv. Crash Bandicoot, Jak and Daxter, Uncharted en sinds vorig jaar het megasucces The Last of Us. Momenteel zitten ze ook totaal niet stil, want de DLC voor The Last of Us is net uit en een Remastered versie van diezelfde titel is in de maak. Daarnaast wordt er ook nog eens hard gewerkt aan het nieuwste avontuur van meneer Drake en zijn vriendjes.

Kennelijk heeft Naughty Dog naast deze berg met werk ook nog eens tijd om aan nóg een titel te werken. Co-president Evan Wells heeft namelijk bekendgemaakt dat ze werken aan een AAA-titel die qua schaal wel te vergelijken valt met die van Uncharted. Het project is echter nog in een hele vroege fase en daarom zal het nog een behoorlijke tijd gaan duren voor de game officieel wordt aangekondigd en de mensen bij Naughty Dog er in detail over kunnen gaan praten.

Volgens de eerste geruchten zou het gaan om een vervolg op The Last of Us, maar dat lijkt mij persoonlijk vrij onwaarschijnlijk. Creative director Neil Druckmann en game director Bruce Straley leiden namelijk op het moment de ontwikkeling van Uncharted 4 en het lijkt onwaarschijnlijk dat er opeens twee andere mensen voor hun in de plaats komen om de ontwikkeling van The Last of Us op zich te nemen. Hoe dan ook hebben we dus weer wat extra’s om naar uit te kijken van de geliefde studio uit Santa Monica, Californië.

“The project is on the scale of Uncharted and in very early pre-production stages, although it’s still a long way away from being formally revealed.

We have the sizable team that it takes to get something like that off of the ground, but it’s got a long runway in front of it. We have a lot of great ideas and some stuff that is already getting everybody jazzed and excited. So, it’s a long way off before we can really start talking about it in detail. But no, [Bruce and Neil working on Uncharted] is not going to impact our ability to keep that stirring that pot.”