Column: Volgens Fransz – Gaat de E3 alles goedmaken? – Normaal gesproken behandel ik meestal één onderwerp in mijn columns, maar aangezien ik er nu twee heb ik die ik heel graag wil bespreken mag je deze week twee columns van mij verwachten! We beginnen dit keer met de E3 die inmiddels toch wel erg dichtbij begint te komen. Voor mij wordt dat hopelijk het moment waarop ik werkelijk heil ga zien in de huidige generatie consoles. Waarom? Laat het me even uitleggen.

Deze generatie is nog altijd niet wat het had moeten zijn

Nee, deze generatie is in mijn ogen nog altijd de meest teleurstellende generatie die ik in mijn leven heb meegemaakt. Niet eerder heb ik zo weinig zin gehad om naar de winkel te lopen en een PlayStation 4 te halen. Wat ik dus ook nog steeds niet heb gedaan. De launch games waren ook niet om over naar huis te schrijven. En dan zal ik maar verder niet uitwijden over een titel zoals Knack.

Nu inmiddels maanden later is het voor mij nog steeds geen feest. De enige games die ik graag zou willen spelen zijn inFAMOUS: Second Son en Watch_Dogs. Hoewel ik die laatste even heb geprobeerd bij een vriend van mij en nauwelijks onder de indruk was. Grafisch allesbehalve wat beloofd werd, een beetje een zielloze stad, het rijden werkt voor geen meter, maar het enige wat wel echt mijn aandacht trok was het hacken. Ik heb het idee dat de game daar ongeveer voor 99% op leunt en dat is aardig…

Aardig, dat zeker maar ik ga er geen console door kopen en het is al helemaal niet de Grand Theft Auto killer die de hype beloofde heb ik het idee. Daarnaast vind ik het ook schandalig dat na Far Cry 3 Ubisoft het weer flikt om de koper te misleiden door aanvankelijk betere graphics te tonen. Stel dat je een fotoboek op internet koopt en ineens blijken de foto’s een stuk minder mooi en scherp dan dat de webshop liet zien, dat zou vreemd zijn, niet? Maar goed ik dwaal af.

Het punt is dat ik de epischheid van de PlayStation 4 mis, die echte titels die laten zien wat deze generatie kan. Die je kwijlend naar je scherm laten staren en je ’s nachts doen laten wakker liggen. Daarom hoop ik dat de aankomende E3 dan eindelijk die games gaat tonen. Zoals bijvoorbeeld een Uncharted 4, waarvan Naughty Dog zegt dat de graphics je helemaal weg gaan blazen. Dat wil ik zien. Ik hoef geen Assassin’s Creed IV: Black Flag taferelen met koop deze versie nu, want op de nieuwe console bewegen de blaadjes realistischer als je er doorheen kruipt. Donder op man. Ik wil bombastische muziek, geweldige graphics en baanbrekende gameplay.

Het is wat kort, maar ik moet ergens even stoom afblazen om m’n frustratie te uiten en ik hoop enorm dat de E3 mij gaat overtuigen om naar de winkel te rennen en een PlayStation 4 te halen, want tot dusver is het niet veel soeps. Als laatste om aan te geven hoe ik er naar kijk; Asphalt 8 is op het moment baanbrekender op m’n Android telefoon… Dus kom op ontwikkelaartjes, steek die armen uit de mouwen!