Het is als sinds de ontwikkeling van Killzone 3 bekend dat Guerrilla Games werkt aan nog een andere game. Ieder jaar hopen we dan ook iets van de game op de E3 te zien, maar de Amsterdamse studio is wat dat betreft vrij stil. Klagen mogen we niet, want tussendoor brachten ze nog Killzone: Shadow Fall uit.

Je zou dan zeggen dat hun nieuwe game dit jaar op de E3 showen logisch (en zeer welkom) is, maar die kans is ineens behoorlijk klein geworden. Ze willen hem graag laten zien, maar er is nog teveel werk om te doen voordat ze het kunnen laten zien aan hun fans.

Dat impliceert dat de game afwezig is op de E3 en dat we nog een jaartje langer moeten wachten. Wel is er nog de mogelijkheid dat we de game op de Gamescom gaan zien, maar gezien deze beurs twee maanden na de E3 begint achten we die kans minimaal.

“No, we won’t be showing it right now. Simple reason: we are confident enough in the game, but it’s not something we can show and expect reasonable feedback. There is simply a lot of work that we need to do before we show it to our fans.”

Dat is niet de enige afwezige, ook Media Molecule blijft dit jaar thuis en dat is best jammer. Ze zijn bezig met een nieuwe game voor de PlayStation 4 en het is aannemelijk dat het hier om LittleBigPlanet 3 gaat. Maar helaas, die game of een eventueel andere games van hun hand zijn niet aanwezig op de E3 dit jaar.

Dit liet de ontwikkelaar via Twitter weten.