Als afsluiter van de E3 persconferentie van Ubisoft kwam men met pre-alpha gameplay footage van de gloednieuwe Rainbow Six: Siege. Voorheen heette deze game Rainbow Six: Patriots, maar deze is nu blijkbaar hernoemd naar Siege. We zagen terroristen iemand ontvoeren en een squad een inval plannen. Eerst werd er een drone ingezet om een kijkje te krijgen binnenshuis en vervolgens ging men over tot inval.

De beelden waren multiplayer en het was aan de speler de taak om de ontvoerde vrouw veilig te bevrijden. Het geheel is, zoals we dit van Rainbow Six kennen, erg tactisch en de gameplay was absoluut te geweldig voor woorden. Het is zo lang stil geweest rondom deze game en er zijn vele reboots geweest in de ontwikkeling, maar wat Ubisoft vandaag wist te tonen blies iedereen weg.

Rainbow Six is een hele speciale franchise die al jaren meedraait en bekend staat om haar ijzersterke tactische gameplay. Dat we nu deze franchise mogen verwelkomen op next-gen consoles is dan ook fenomenaal. Grafisch is de game ook ijzersterk en dat al voor pre-alpha footage. Het hele huis waarin men de inval deed werd aan flarden geschoten met de nodige details op het beeld en effecten.

De onthulling van Siege is ruim 6 jaar na de eerste keer dat de nieuwe Rainbow Six: Patriots werd getoond, een hele lange ontwikkeltijd dus, laten we hopen dat dit het waard was.

Rainbow Six: Siege staat nu gepland voor 2015.