http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5396421f5e54d.jpg

De welbekende EA en Ubisoft E3 persconferenties zijn inmiddels voorbij. Evenals die van Microsoft en er valt eigenlijk elke gamer meteen iets op. Welk platform je ook fan van bent of een warm hart toedraagt, in dit geval op PSX-Sense vooral PlayStation. Zo lijkt Kinect bijna in de ijskast gezet te zijn door Microsoft met bijna geen enkele aandacht op haar eigen persconferentie voor de hooggeprezen accessoire.

Het feit dat men de Kinect al niet meer mee ging leveren met de Xbox One en zo een prijsverlaging wist door te voeren, zei eigenlijk al genoeg. Ubisoft heeft dan Shape Up voor de Kinect, maar dat is eigenlijk de enige titel die we gezien hebben waar Kinect in de spotlights stond. Tijdens EA werden er niet eens Kinect-exclusieve functies genoemd. Niet alleen de Kinect, maar ook de PlayStation Move en PlayStation Camera krijgen geen waardevolle meldingen tijdens de persconferenties van de dames en heren bij Ubisoft en EA.

De trend is vooral hardcore gamen, lekker met je controller op de bank een intense beleving aangaan zoals we dit al jaren doen. Het hele gamen met camera krijgt steeds minder aandacht en we zien ook dat de ‘revolutionaire’ manier van gamen op de WiiU totaal niet meer boeiend is. Ook de introductie van gamen met mobiele apps zagen we tot nu toe erg weinig, iets wat echt een trend leek te worden. Waarschijnlijk zien uitgevers nu dan ook in dat gamers hier helemaal niet op zitten te wachten en het gewoon ‘basic’ willen houden.

Bijna alle games die aangekondigd zijn en multiplatform zijn komen enkel naar de PS4, Xbox One en de PC. De lage verkoopaantallen van de WiiU speelt hierin uiteraard ook een rol, maar men probeert er niet eens wat van te maken. Uiteraard heeft Nintendo haar eigen games en aanhang en zullen de fans ongetwijfeld weer hartelijk verrast worden tijdens de Nintendo persconferentie. Nintendo mag vandaag om 18:00 dan ook laten zien wat zij in huis hebben, maar rekenen op third-party support lijkt tot nu toe verleden tijd. Dit zeggen we niet om te bashen, maar het is wel een trend die we waarnemen in de gameindustrie.