In een interview met Naughty Dog’s Bruce Straley and Neil Druckmann zijn er wat meer details naar buiten gekomen rondom het verhaal in Uncharted 4: A Thief’s End. De trailer die men toonde tijdens de persconferentie was een level uit de game en is volledig in-engine. De graphics die je zag zijn dus precies zoals je dit straks op je eigen scherm kunt verwachten met de game.

De game zelf speelt zich een aantal jaren na het avontuur in Uncharted 3 af en Drake is dus een stukje ouder dan in de vorige games. Sterker nog, eigenlijk is Drake al gewoon met pensioen en heeft hij het wel gehad met schatten zoeken. Onverhoopt wordt hij alleen toch weer in het dievenwereldje gesleurd en moet hij een aantal lastige keuzes maken.

Drake moet namelijk kiezen tussen zijn geliefdes en mogelijk een aantal schatten, de game wordt volgens Naughty Dog dan ook een stuk persoonlijker en wordt Drake tot het uiterste gepusht. In Uncharted zal men grote, epische dingen doen, maar gaan ze zich wel meer bezighouden met het verhaal. De gameplay zal dan ook gedreven worden door wat er in het verhaal gebeurd.