Ondertussen is het al meer dan een jaar geleden dat er geruchten kwamen over Assassin’s Creed: Rising Phoenix. We wisten eerst totaal niet wat de titel was, totdat er een webshop was die Rising Phoenix als game voor de PlayStation Vita in het assortiment op had genomen. Hierop reageerde Ubisoft met het bericht dat het een vals gerucht was, waarna de ontwikkelaar wel weer doodleuk een hint naar de game in Assassin’s Creed IV: Black Flag stopte. Vandaag kunnen we weer een nieuw gerucht aan de inmiddels lange lijst toevoegen.

De website 16bitkings heeft namelijk van een bron vernomen dat Assassin’s Creed: Rising Phoenix inderdaad een game voor de PS Vita is. De bron meldt dat een werknemer van de Britse retailer GAME heeft bevestigd dat Ubisoft aan de game werkt. Hij noemde, ondanks dat hij hier natuurlijk niks over mag zeggen, Rising Phoenix voor de Vita een realiteit en vertelde dat hij over het bestaan van de game heeft gepraat met een werknemer van Ubisoft.

Ondanks dat dit natuurlijk ook niet meer dan een gerucht is, neemt de kans dat Assassin’s Creed: Rising Phoenix daadwerkelijk bestaat wel met elk gerucht toe. De vorige Assassin’s Creed-game voor de Vita, Liberation genaamd, werd ook goed ontvangen en was zeker een succes te noemen. Het zou dan ook geen gekke keuze zijn van Ubisoft om de populaire franchise op nieuw naar de Vita te brengen. Het enige wat we nu natuurlijk kunnen doen is afwachten of Ubisoft met een aankondiging komt. Zodra dat gebeurt lees je het natuurlijk op PSX-Sense.