http://playsense.nl/images/file/img_539f45bbcd190.jpg

Qua games zit het met de PS4 aardig goed als we de releases van dit jaar en volgend jaar bekijken. Qua multimedia is de PS4 alleen een beetje karig, want zelfs MP3’s afspelen zit er niet bij. Nu heeft Sony al meteen in het begin aangegeven hieraan te werken, maar het lijkt erop dat het hier niet bij blijft.

In een recente vacature omschrijft men namelijk een positie binnen het bedrijf die bekleed moet worden door iemand die om kan gaan met multimedia applicaties. Het zou hier gaan om een hele suite aan applicaties die Sony naar de consoles wilt brengen. Nu betekent dit niet meteen een volledige XBMC-app, maar het kan zomaar zijn dat hier wel een videospeler en MP3-speler tussenzit.

Degene die de positie gaat vervullen zal nieuwe elementen in de applicaties moeten kunnen implementeren en zal ook gaan werken aan bestaande applicaties.

You will be working on development and maintenance of a suite of multimedia applications developed by SCEE R&D’s Network Team.

The role involves design and implementation of new elements, or improvements to the application. This will involve gathering requirements from project stakeholders worldwide, as well as creating design documentation and implementation.