Tijdens de persconferentie van Sony op de E3 vorige week werd de coöp modus van Far Cry 4 getoond. Samen met iemand anders kan je vele missies spelen in de aankomende game van Ubisoft. Een erg verrassend detail is dat je op de PlayStation 4 en PlayStation 3 de coöp van Far Cry 4 kan spelen met een vriend die de game zelf niet bezit, een erg interessante feature dus. Wat er tijdens de persconferentie niet werd verteld, is hoe dit precies in zijn werk zal gaan. Dit is nu echter bekendgemaakt en er zitten toch enige beperkingen aan vast.

Wanneer jij Far Cry 4 koopt voor de PS3 of PS4 en in het bezit bent van PlayStation Plus, krijg je de mogelijkheid om tien uitnodigingen te sturen naar vrienden via het PlayStation Network. Deze vrienden kunnen dan een gratis probeerversie van de coöp modus downloaden. Vanaf dan is het dus mogelijk om voor een bepaalde tijd samen aan de slag te gaan in de wereld van Far Cry 4. Hoeveel tijd deze trial duurt werd niet verteld, maar executive producer Dan Hay zei wel dat ze de speler die de game niet heeft veel van de game willen laten zien.

“We’re going to be generous. We want you to basically download the game, jump in your buddy’s game, play as Hurk, play for a couple hours, run around, experience the entirety of the world, take over some outposts, take over some fortress, understand what it’s like to be able to wingsuit, to be able to climb on top of the elephants, to be able to get a whole bunch of new vehicles and weapons, and effectively play the game. You’re going to get a very large taste.”

Als we Hay mogen geloven is de probeerversie dus niet voor een hele korte tijd speelbaar, maar toch is nog even afwachten wat de exacte duur ervan is. Ondanks alles is dit toch een erg leuke feature. Far Cry 4 komt op 20 november uit op onder andere de PlayStation 4 en PlayStation 3.