Battlefield 4 werkte pas goed na een flink aantal patches en dit jaar komt men alweer met Battlefield: Hardline. Dit zou gamers kunnen doen geloven dat EA van plan is om elk jaar met een Battlefield-game te komen, maar dat is volgens EA niet het geval.

Het idee om politie en criminelen te integreren in Battlefield is een idee waar EA al langer mee loopt, zo blijkt uit een interview. Ze vonden het nu dan ook het juiste moment om hiermee te komen en de Battlefield zoals we het kennen eerst achter de hand te houden.

Veel fans hopen ook nog altijd op een Battlefield 2142-vervolg van EA, we verwachten dan ook dat EA hier nog wel mee gaat komen in de toekomst. Op dit moment loopt er een closed beta van Battlefield: Hardline op PS4 en PC, voor eigenaren van Battlefield 4 en gelukkigen die zich hadden ingeschreven.

“It doesn’t necessarily mean that we need to annualize Battlefield and that’s the way it’s going to be forever and ever,” he said. “I understand that some people may look at it that way but that’s what happened.

“The EA that I’m trying to help build isn’t an EA that needs to annualize everything,” Söderlund said at E3 last week.