http://youtu.be/8LvTfGuMs5Y

Activision heeft een nieuwe video over Call of Duty: Advanced Warfare vrijgegeven. In de video krijgen we een kijkje achter de schermen bij ontwikkelaar Sledgehammer Games en wordt er meer verteld over het schrijven van het verhaal van de game.

Sledgehammer heeft het verhaal namelijk in samenwerking met huidige militairen en futuristen in elkaar gezet. Dit moet ervoor zorgen dat er een realistisch beeld wordt gevormd van hoe de oorlog er over veertig jaar uit zal gaan zien. De nadruk van de singleplayer zal bij het verhaal en de personages liggen.

Sledgehammer gebruikt daarnaast nieuwe technieken om de personages dusdanig goed in beeld te krijgen, dat het net echt lijkt. De ontwikkelaar geeft verder nog aan dat het in dit deel van de Call of Duty-franchise om slechts één protagonist draait, wat voor een betere connectie tussen hem en de speler moet zorgen. Sledgehammer werkt nu al drie jaar lang aan het verhaal.

Call of Duty: Advanced Warfare is vanaf 4 november verkrijgbaar voor onder andere de PlayStation 3 en PLayStation 4. Op de E3 zagen wij de game al in actie en hier kan je onze preview nog eens teruglezen.