De PlayStation 3 is gehackt, aldus iPhone-hacker Geohot

De PlayStation 3 is zoals we allemaal wel weten de enige console waar nog geen gekopieerde spellen op gespeeld kunnen worden. Inmiddels draait onze favoriete console al ruim drie  jaar zonder gehackt te worden ondanks dat zijn voorgangers hier ook mee te kampen hadden. Helaas lijkt het erop dat ook de PlayStation 3 binnenkort gekopieerde spellen zal kunnen spelen.

Geohot, bekend van onder andere het jailbreaken van de iPhone, is al een tijdje bezig met het uitzoeken hoe de PlayStation 3 nu precies in elkaar zit. Deze slimme jongen komt dan ook langs menig beveiligingssysteem en komt op deze manier achter de ware opbouw van de console. Op zijn twitter heeft Geohot een wel heel opmerkelijk bericht gezet. Hij claimt namelijk de PlayStation 3 gehacked te hebben. Zo vertelt hij op zijn blog dat hij inmiddels lees en schrijf toegang heeft tot het systeem geheugen en dat hij toegang heeft tot de processor. Het enige resterende werk is de software. De beste man heeft dit alles, na drie jaar twee maanden en elf dagen, in vijf weken voor elkaar gespeeld.

Wat zeggen jullie? Blij dat je binnenkort eindelijk gekopieerde spellen zult kunnen spelen of is dit het begin van het einde? Laat het weten in de comments!

103 reacties

 1.    1386 XP
  Redd's avatar

  @rwss: Met je vrije software statement ben ik het semi-eens. Dan wil ik wel graag zien dat je hooguit de optie krijgt om de boel te resetten maar customer support kan je vergeten wat mij betreft. Word ook wel lastig, support geven over code die niet bekend is bij Sony, haha.

 2.    2 XP
  bartje_afca's avatar

  Props voor Geohot dat het hem gelukt is…

  Dat de Ps3 nog niet gehacked was en dat het slechts een kwestie van tijd was, was / is algemeen bekend.

  Aan de andere kant stimuleert het Sony om met nieuwe ontwikkelingen te komen, zodat de Ps3 niet aan kwaliteit inboet… (updates etc.)

  Ik heb er niet zo een probleem mee, en wacht met spanning af op wat er komen gaat.

 3. Anoniem -   
  Joshua's avatar

  Dat is toch all in the game? Downloaden jullie geen muziek gratis? Dat is echt precies hetzelfde hoor.