FIFA 15 werd vorige week officieel aangekondigd tijdens de EA E3 persconferentie en inmiddels is ook de releasedatum bekendgemaakt. Echt een verrassing mag de datum niet zijn, want de game komt uit op 26 september in de UK. In Amerika verschijnt de game op 23 september dus er bestaat een goede kans dat wij de game in de Benelux op donderdag 25 september uit de schappen kunnen plukken.

De game komt vanzelfsprekend op de nieuwe consoles uit, maar EA brengt FIFA 15 ook naar de vorige generatie consoles. Als je voor die versie gaat, weet dan wel dat de PlayStation 3 en Xbox 360 versies ten opzichte van de PlayStation 4 en Xbox One versies ietwat is uitgekleed qua features.

“A version of FIFA 15 will also release on the Xbox 360 games and entertainment system from Microsoft, PlayStation 3 computer entertainment system, Wii, Nintendo 3DS, PlayStation Vita handheld entertainment system this Fall. Not all game features are available on all gaming platforms,”

Welke features ontbreken of in mindere mate aanwezig zijn, is niet bekend. Overigens zullen de handheld versies evenals de Nintendo Wii versie geupdate versies zijn. Qua gameplay is er niets anders, behalve dat de roosters van spelers kloppend zijn.