http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5396f803a9d04.jpg

De PlayStation 4 is een gewilde console, zelfs zo gewild dat Sony simpelweg niet aan de vraag kan voldoen in Europa. De managing director van Sony UK vertelt in een interview dat ze zelfs in sommige delen van Europa nog steeds bezig zijn ‘day-one’-orders te vervullen. Dit is als het goed is in Nederland niet meer het geval en heeft inmiddels iedereen met een PS4 pre-order van vorig jaar zijn PS4 in huis.

Game Mania, Media Markt en Saturn hebben af en toe wat PS4’s voor de vrije verkoop, maar deze zijn tot nu toe redelijk snel weer uitverkocht. Het gaat hier vaak om 10 PS4’s per filiaal die al snel van de toonbank vliegen. Ook in Duitsland is de PS4 telkens weer uitverkocht en wachten nog veel mensen op hun next-gen console.

Sony is naar eigen zeggen erg dichtbij een ‘volledige voorraad situatie’, maar geeft toe hier nog altijd niet te zijn. Sony is zich ervan bewust dat het ze wellicht wat verkopen hebben gemist door de slechte voorraad, maar ze zijn er zeker van dat deze mensen later alsnog hun PS4 ophalen.

De PS4 verkoopt nog altijd erg goed, maar nieuwe verkoopcijfers heeft het bedrijf nog niet weer vrijgegeven. In Noord-Amerika weet de PS4 in ieder geval meer te verkopen dan de Xbox One, al vijf maanden lang. Daar zijn tot zover bekend overigens ook geen voorraad problemen en ligt de PS4 gewoon in de winkels.

“is still selling, and selling very well”. He hopes those who might have put their purchasing plans on hold as a result of the stock shortage will change their minds thanks to Sony’s upcoming release sale.

“Anyone who may have said ‘forget about it, I will leave it for a while’, I think we have enough of a story now to say to them that they should reassess,” the executive said.