Resogun was één van de betere PlayStation 4 launchgames die je destijds gratis bij de console kreeg als je PlayStation Plus abonnee werd. De game was al behoorlijk compleet, maar nog niet compleet genoeg en daarom werd er de afgelopen maanden nieuwe content geteased.

Deze nieuwe content verschijnt in twee delen. Zo is gisteren een gratis update uitgebracht en deze update legt het grondwerk voor de komende update van aanstaande woensdag. Resogun zal in ieder geval fors uitgebreid worden met de zogenaamde ‘Heroes’ update en hieronder een overzicht van wat er zoal aan de game toegevoegd zal worden.

  • Ship editor – Je kunt nu je eigen schip maken en deze gebruiken in de game. Je krijgt hiervoor speciaal de beschikking over de ‘voxel editor’ en daarmee kun je wapens en afterburners precies zo plaatsen als je zelf wilt. Ook kun je je eigen schip van kleuren voorzien. Verder is het nog mogelijk om je schip online te delen met vrienden evenals die van anderen te downloaden.
  • Lokale coöp – De Heroes update zal een lokale coöperatieve functie aan de game toevoegen.
  • Meer trophies – De uitbreiding kent weer een nieuwe set trophies, deze zullen allen uitdagend zijn, maar tegelijk zijn ze wel haalbaar.
  • Twee nieuwe modi – Survival en Demolition modi worden toegevoegd.

Een mooie update die ongetwijfeld voor velen weer reden is om Resogun weer op te starten. Woensdag zal de Heroes update in de PlayStation Store verschijnen en de basis update voor deze content (met schip editor) kun je nu alvast downloaden.