Gisteren schreven we er al over, we konden deze week meer informatie verwachten omtrent Call of Duty: Advanced Warfare. Niet erg lang daarna werd de desbetreffende video vrijgegeven door Activision. De video, die je bovenaan dit bericht ziet, richt zich volledig op de technische snufjes die in de game zitten. Immers, Call of Duty: Advanced Warfare speelt zich af in 2054 en hier zijn de gadgets en uitrusting van de soldaten natuurlijk op aangepast.

In de video vertellen Glen Schofield en Michael Condrey van Sledgehammer Games je alles wat je moet weten over bijvoorbeeld nieuwe soorten granaten, een verdedigingsschild die je aan jezelf kan linken, hoverbikes en nog veel meer.

Verder vertellen de mannen nog het één en ander over het ‘exoskeleton’ die jij als speler draagt. Dit ding moet ervoor zorgen dat Advanced Warfare echt anders aan zal voelen dan andere Call of Duty-games. Er wordt verteld dat je verschillende standen kan kiezen voor je exoskeleton. Naast dat je hoger kan springen of sneller kan rennen, is het bijvoorbeeld ook mogelijk om supersnel te bewegen en te schieten, waardoor het lijkt alsof de wereld om je heen vertraagd wordt.

De video laat verder nog wat kleine fragmenten gameplay zien, ook van levels die nog niet eerder zijn getoond. Vorige week werd er ook al een behind-the-scenes video vrijgegeven. Deze ging om het verhaal en kan je hier nog eens bekijken.