Het is nu al een tijdje bekend dat Sledgehammer Games aan Call of Duty: Advanced Warfare werkt. De studio werkte daarvoor al mee aan Modern Warfare 3 en de twee studiohoofden waren natuurlijk ook verantwoordelijk voor Dead Space. Wellicht kan je je nog wel het nieuws herinneren dat Sledgehammer aan een third-person Call of Duty-game werkte.

Na het succes met Dead Space, wilden ze graag als Sledgehammer Gameseen spin-off maken in de Call of Duty-franchise. Deze third-person shooter zou zich afspelen tijdens de oorlog in Vietnam en zou de typische Call of Duty gameplay mooi moeten verwerken in een third-person jasje.

In totaal heeft Sledgehammer Games ruim een half jaar aan het project gewerkt en hadden ze al vijftien minuten pure gameplay in elkaar gezet. Nadat Activision hun echter aanbood om mee te helpen aan Call of Duty: Modern Warfare 3, werd er besloten om de third-person Call of Duty definitief te annuleren. Vandaag hebben we wel wat interessants, want op het internet zijn drie stukken concept-art opgedoken van de game.