GeoHot geeft PlayStation 3 hack vrij

Het blijft ‘nieuws regenen’ rondom de uitspraken van hacker GeoHot. Afgelopen zaterdag kregen we plotseling het bericht dat de PlayStation 3 gehackt zou zijn. Gisteren konden we je melden dat Sony bezig is met een onderzoek naar deze exploit, en ook GeoHot lijkt hier weer op gereageerd te hebben. Ondanks dat de halve wereld dacht dat deze jongen een mooi verhaal op hing en deze hack niet zou releasen, lijkt het er nu toch echt op dat GeoHot geen grappen maakt.

Een klein uur geleden op het moment van schrijven heeft George Hotz zijn twitter weer geüpdatet, ditmaal met het bericht dat de exploit online staat.

PS3 exploit released…good luck community http://geohotps3.blogspot.com/

Op zijn blog vinden we dan ook een zip bestand met daarin de nodige bestanden. Zo vinden we een aantal bestanden gevuld met programmeer code en een tekst bestand met uitleg hoe je de exploit moet gebruiken. GeoHot is er inmiddels klaar mee en heeft, in zijn woorden, een sociaal leven die hij weer op moet pikken, wat meteen de reden is waarom hij de ‘ps3 scene’ om hulp vraagt om deze klus af te maken. De exploit bestaat, maar het is nu aan de community er iets nuttigs mee te doen. De belangrijkste klus is natuurlijk de software exploit, maar een klus die we ook zeker niet mogen vergeten is de 3D video driver, een onderdeel die de hacker zelf niet goed snapt.

As far as the GPU goes, I have full access to the GPU memory space 0x2800… But without a driver, it’s useless.

Het lijkt erop dat het enkel een kwestie van tijd is voor homebrew of iso-loaders het daglicht gaan zien. PS3-Sense volgt dit onderwerp natuurlijk nauwlettend, dus als we weer nieuws hebben laten we jullie dat meteen weten!

29 reacties

 1.    208 XP
  adin's avatar

  hmm hoop dat er wel spellen blijfen stroomen

 2. Anoniem -   
  84.86.117.141 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Heb er echt helemaal geen verstand van maar ik kan uit dit bericht en verscheidene reacties op GT opmaken dat deze hack er nog niet voorzorgt dat je gratis PS3 games kunt spelen, er zijn nog verscheidene andere beveiligingen die die niet gehacked heeft en blijkbaar gaat die dat ook niet doen.

  Goed nieuws dus !

 3.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  Morgen staat er een update van Sony tegenover:p

 4.    276 XP
  ClankStar's avatar

  Vanavond of morgen meld mijn PS3 dat er een verplichte update is, en dan is al zijn werk voor niks geweest. En dat vind ik helemaal niet erg :).

 5. Anoniem -   
  bara's avatar

  Ik zou het alleen gebruiken voor gt5, daar zitten we nu al zo lang op te wachten dat ik eigenlijk al niet weer van plan was het spel te kopen.
  Dan heb ik hem toch zonder de uitgever te steunen.

 6.    35 XP
  ThymeS's avatar

  gelukkig zijn ps3 games meestal erg groot, zodat downloaden toch weer een tikkeltje moeilijker is.

 7.    109 XP
  Kenney's avatar

  Als het op de manier gaat zoals bij de andere consoles en handhelds krijgen we eerst eens wat unsigned code, daarna een kloon van Pong, dan gaat iedereen homebrew schrijven (oude consoles emuleren voor PS3 etc.) en over geruime tijd wellicht een manier om kopieën van spellen te spelen. Maak jullie niet zo druk, de PlayStation 3 zal niet van de een op de andere dag sterven en sterker nog; ik denk dat de console veel populairder wordt.

  “Zeg meneer de winkelier, ik ben aan het twijfelen tussen de PlayStation 3 en Xbox 360. Op welke console kan ik kopieën spelen?” “Nou meneer de klant, enkel op de Xbox 360” “Nou meneer de winkelier, dan neem ik die”

  Duidelijk toch? En sowieso, de Xbox 360 en Wii zijn zo makkelijk om te bouwen dat je het thuis kunt doen – iedereen kan het! Maar toch worden beide consoles nog steeds enorm goed verkocht, bij het geval van de Wii zelfs beter dan de PlayStation 3.

  Daarnaast gaat Sony straks firmware updates uitbrengen die deze lekken fixen, maar je moet diegene die de hack gebruiken wel over halen naar een nieuwe firmware over te stappen. Dat doen ze met nieuwe features, da’s heeeeel goed te zien bij de PSP. Dankzij de hackers krijgen jullie dus (waarschijnlijk) homebrew (games die mensen zelf maken, emulators voor oude spelcomputers etc.), nieuwe features in de PS3 firmware en gaat de PS3 een stuk beter verkopen.

  Da’s een…win-win-win situatie dus. Blerg, ik haat die reclame.

 8.    442 XP
  rwss's avatar

  De hack bestaat uit een software gedeelte en een gedeelte waar je iets moet bestooken met een laag signaal op het moederbord van de ps3 doormiddel van een schakelaar, hij beschrijft ook dat je het een aantal keren moet proberen omdat het niet altijd gelijk lukt, het veroorzaak ook afentoe kernel panics in de xmb, reboot ps3 noodzaakelijk.

  Het zip bestand van de hack bevat het plaatje dat op ps3-sense is te zien, bron code van de hack en de handleiding.

  De handleiding van de hack beschrijft dit: Bron: http://geohotps3.blogspot.com/

  !!EXPLOIT IS FOR RESEARCH PURPOSES ONLY!!
  Usage Instructions:
  Compile and run the kernel module.
  When the “PRESS THE BUTTON IN THE MIDDLE OF THIS” comes
  on, pulse the line circled in the picture low for ~40ns.
  Try this multiple times, I rigged an FPGA button to send
  the pulse. Sometimes it kernel panics, sometimes it lv1 panics, but sometimes you get the exploit!! If the module exits, you are now exploited.

  This adds two new HV calls,
  u64 lv1_peek(16)(u64 address)
  void lv1_poke(20)(u64 address, u64 data)
  which allow any access to real memory.

  The PS3 is hacked, its your job to figure out something
  useful to do with it.

  Helaas is dit meer een hardware bug, dus bij de huidige ps3 moederborden, buiten die van de ps3 slim deze heeft een wat andere indeling blijft deze exploit bestaan ook met nieuwe firmware.

  Hij heeft zo wel Sony enorm geholpen in het onderzoek, ze hoeven geen onder zoek meer te doen hoe maar gewoon de hardware na te kijken en de bron code.

  Ik zal ten alle tijden mijn ps3 niet exploiten omdat ik illigale software niet zo interesant vindt en omdat ik toch de console liever niet beschadigd zie, maar toch vindt ik het wel weer interesant om te weten hoe het bestands systeem werkt van de ps3.

  En betere drivers voor 3D acceleratie en voledig gebruik van de CBE voor Linux is ook wel heel fijn, dit maakt de PS3 Fat tot een hele mooie personal computer, die overweg kan met HD graphics, de gebruikers van de ps3 slim zijn zo benadeeld.

 9. Anoniem -   
  Willem's avatar

  Hmmm … lijkt me gewoon een onbruikbare hack waarmee Geohot een beetje naam wil maken.
  Hij geeft zelf al aan dat het op de slim niet bruikbaar is, omdat die geen linux-installatie toestaat

 10. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  homebrew lijkt me wel tof..

 11. Anoniem -   
  anoniem's avatar

  eindelijk is ps3 eens gehackt, en ik denk dat er niet snel een update voor zal komen. dit kan nog leuk worden…

 12.    542 XP
  niels's avatar

  oftewel nutteloos.. duurt nog zeker een paar jaar voordat je er echt wat aan heb.. maar als Sony slim is gaan ze hier hard aan werken.. de PSP hebben ze ook voor hun ogen zien sterven.. >.<

 13.    6677 XP
  Myx's avatar

  kutkutkutkutkutkutkutkutkutkutkutkutkutkutkutkutkut!!! SONY WE WILLEN EEN FRIMWARE UPDATE.

 14.    473 XP
  mickje12's avatar

  Kunnen ze die vent niet oppakken ofzo?
  Het is toch illegaal wat hij doet, of niet?

 15.    85 XP
  gerbxcore's avatar

  Het gaat nog een lange tijd duren eer het easy gaat zijn om kopieën te spelen op de ps3. Er moet eerst nog een homebrew aangemaakt worden die foutloos is en vergeet niet dat die iso’s niet op een dvd’tje passen, bluray branders en schijfjes zijn ook nog niet echt goedkoop he. Dan kun je al beter je games kopen in de winkel. Das veel moeite en kosten bespaard. Zoals Rwss al zei, is het een hardware-bug, wat altijd een kans geeft op technisch defect van je ps3.
  Sony brengt waarshijnlijk voor deze hack binnenkort ook een update uit en online gamen met eventuele kopieën in de toekomst is ook niet verzekerd sinds ik gok dat de games beter beveiligd gaan worden tegen deze zaken. GeoHot blaast de hele zaak maar wat op naar mijn mening.

  @Kenney: Waarom zou een winkelier het spelen van illegale kopieën promoten? Die mensen leven van de verkoop van games. Als een winkelier moet kiezen tussen het verkopen van 1 console aan een klant die illegale kopieën gaat spelen en niet terug komt om games te kopen, of een klant die EN een console EN later nog games gaat kopen bij hem is de keuze snel gemaakt. Toen een vriend van mij de vraag stelde: “Op welke console kan ik kopieën spelen?” hier in de Game Mania, werd hem vriendelijk verzocht de winkel te verlaten.

 16.    201 XP
  nyela's avatar

  gehacked of niet mijn ps3 blijft zuiver. kijk maar naar xbox dan wordt je in de toekomst gebannedt dan kan je je ps3 weggooien wat zonde is. je wil toch niet elke spel.

 17.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @84.86.117.141 (Niet geregistreerd):
  Dacht je dat dan? Tuurlijk kan dat niet. Hiermee kan je gewoon homebrew draaien. Voordat je game’s kan spelen moest je eerst een goede manier vinden voor opslag, dan nog de beveiliging van de BR kraken, dan nog de Ps3 laten denken dat het een orginele is. En ik zal ongetwijfeld dingen vergeten.

  @Mick
  Wat zou hier illegaal aan zijn? De software op een apparaat veranderen?

 18.    1919 XP
  ddvos's avatar

  jammer ik had eigenlijk gehoopt dat hij nog wel veder gaan ik wil best gratis games downloaden

 19.    954 XP
  patrickg's avatar

  sony is echt niet zo lui als ms en laat dit niet gebeuren denk ik!

 20.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Wat is nou het probleem hiero. Er wordt net gedaan alsof niemand het verwachte dat dit ooit zou gaan gebeuren.

 21. Anoniem -   
  sap's avatar

  beter dan! voor die spellen maakt het mij niks uit maar voor de homebrew zekrs te weten wel!!! gf ps3 =P !!!

 22.    442 XP
  rwss's avatar

  @Mick: Wat zou hier illegaal aan zijn? De software op een
  apparaat veranderen?

  De software op de ps3, dus de xmb en daar aan gerelateerde
  zaken zijn intellectuel eigendom van Sony computer
  entertainment en daar aan gerelateerde
  afdelingen, je hebt toen je voor het eerst je ps3 inschakelde
  accoord moeten gaan met een licentie overeenkomst, die
  beschrijft dat Sony copyright heeft op de software die zich
  op het apparaat bevindt tevens ook op de merk naam Playstation
  met de daaraan gereleteerde merken en logo’s, er staat bovendien
  ook in dat veranderen, beschadigen, onderdelen van hun software
  waar ze copyright op hebben strafbaar is, het veranderen en
  gebruik van gedeeltes van hun software mag aleen met toestemming
  van Sony, ook stelt Sony zich in het recht dat ze dezen
  voorwaarden aan mogen passen zonder vooraf dit aan te kondigen,
  deze mogen ze dus stil zwijgend veranderen.
  Verder staat er ook nog een heel stuk in over gebruik van hun
  services en het gebruik van de hardware.

  Deze licentie voorwaarden krijg je ook elke keer voor geschoteld
  waneer er een nieuwe firmware update geinstalleerd wordt.

  Het enigste wat Sony kan proberen om steeds de encriptie
  van de firmware te veranderen, er wordt namelijk via het
  moederbord van de ps3 het geheugen, flash geheugen en het
  geheugen van de GPU van lees en schrijf beveiliging vrij geschakeld.
  Zo kunnen ze tenminste moeilijker Sony’s eigen software gaan
  aan passen voor illigale software te draaien, de vraag is aleen
  hoe lang gaat Sony hier stand mee houden, niet erg lang.
  Het enigste wat ze niet kunnen is de moederborden van alle
  eerdere modelen van de PS3 vervangen.
  Of zal deze bug door Sony met opzet toch in de hardware geplaatst
  zijn om zo zelf onderhoud te kunnen doen aan systemen die bij hun
  binnen komen ter reparatie, dit maak namelijk direct flashen mogelijk.

 23. Anoniem -   
  Eindelijk's avatar

  respect voor deze man het wordt bijna tijd dat ik veel meer uit me ps3 kan halen ^^

 24.    8 XP
  GiiSK's avatar

  Er gaan zoiezo spellen blijven stromen!! Want er gaat nog lang geen iso loader of dergelijk komen. Want er is slechts een gedeelte van de PS3 gehacked. De PS3 is op allerlei mogelijk manieren beveiligd… Zelfs de data op de blueray schijfjes van de games zijn beveiligd..

 25. Anoniem -   
  Sarcasman's avatar

  NEEEE DIE STOMME HACKERS
  verpesten het voor de eerlijke mensen. games downloaden is slecht.
  please doe dit neit, ik vind het niet leuk!

  ik hoop dat die hackers stoppen met hacken. straks heeft sony nog te weinig geld verdient en komt er geen ps4 en psp2
  dat zou wel erg zijn, want dan verveel ik me dood net zoals kinderen in africa.

 26. Anoniem -   
  jeroen's avatar

  he hallo heb een vraagje weet iemand waar ik drivers voor mijn ps3 vandaan kan halen heb een gekraakte versie van een game gekocht maar mijn ps ziet heb alleen als data disc dus wil zeggen verkeerde driver kan iemand mij hier mee helpen gr jeroen

 27. Anoniem -   
  HK's avatar

  Ook ik ben vandaag gehackt op de Playstation 3 [Call of Duty: Modern warfare]
  ik was op 45 prestision mode, Al mijn status, embleems en een deel van mijn wapens, etc….ZIJN WEG! ik mag helemaal weer overnieuw beginnen..
  Onder in beeld stond zelfs in rood getypt: YOU JUST BEEN FUCKING OWNED!

  Echt wie hacked is echt een NOOB!!

 28. Anoniem -   
  kevbri11's avatar

  da is ook me mij gebeurd maar met modern warfare 2&4 hackt iedereen dus hack zelf ook maar hoor oja ps3-sense dis aan jou doe dit als clan name met modern warfare 4 *L_* da krijg je alles wa je kwijt was terug

 29. Anoniem -   
  oktay's avatar

  psx er kom een uptade en alles gaat weer goed hoor en geohot met je gay naam kanker zwerver dat je bent ga je dat haccken er komt zowi zow uptade mogool sony is niet dom