Het blijft ‘nieuws regenen’ rondom de uitspraken van hacker GeoHot. Afgelopen zaterdag kregen we plotseling het bericht dat de PlayStation 3 gehackt zou zijn. Gisteren konden we je melden dat Sony bezig is met een onderzoek naar deze exploit, en ook GeoHot lijkt hier weer op gereageerd te hebben. Ondanks dat de halve wereld dacht dat deze jongen een mooi verhaal op hing en deze hack niet zou releasen, lijkt het er nu toch echt op dat GeoHot geen grappen maakt.

Een klein uur geleden op het moment van schrijven heeft George Hotz zijn twitter weer geüpdatet, ditmaal met het bericht dat de exploit online staat.

PS3 exploit released…good luck community http://geohotps3.blogspot.com/

Op zijn blog vinden we dan ook een zip bestand met daarin de nodige bestanden. Zo vinden we een aantal bestanden gevuld met programmeer code en een tekst bestand met uitleg hoe je de exploit moet gebruiken. GeoHot is er inmiddels klaar mee en heeft, in zijn woorden, een sociaal leven die hij weer op moet pikken, wat meteen de reden is waarom hij de ‘ps3 scene’ om hulp vraagt om deze klus af te maken. De exploit bestaat, maar het is nu aan de community er iets nuttigs mee te doen. De belangrijkste klus is natuurlijk de software exploit, maar een klus die we ook zeker niet mogen vergeten is de 3D video driver, een onderdeel die de hacker zelf niet goed snapt.

As far as the GPU goes, I have full access to the GPU memory space 0x2800… But without a driver, it’s useless.

Het lijkt erop dat het enkel een kwestie van tijd is voor homebrew of iso-loaders het daglicht gaan zien. PS3-Sense volgt dit onderwerp natuurlijk nauwlettend, dus als we weer nieuws hebben laten we jullie dat meteen weten!