Er gingen al wat geruchten rond dat Crytek financiële problemen zou hebben, maar de ontwikkelaar ontkende dat echter. Tot nu toe was er ook nog niet zo veel aan de hand voor de games die bij Crytek in ontwikkeling zijn, maar nu komt het nieuws naar buiten dat Crytek UK, de studio achter de aankomende shooter Homefront: The Revolution, grotere problemen heeft.

Verschillende bronnen melden namelijk dat een groot deel van het personeel van Crytek UK gestopt is met werken en de studio heeft verlaten. Dit uit onvrede, aangezien het personeel al een tijd lang geen loon meer heeft ontvangen als gevolg van de financiële problemen van Crytek.

Een logische vraag is nu: hoe moet het verder met Homefront: The Revolution? Volgens de bronnen zou Deep Silver, uitgever van de game, in onderhandeling zijn met Crytek over het verdere verloop van dit verhaal. Werknemers van Crytek UK hopen dat Deep Silver de studio over gaat kopen en verder geld beschikbaar stelt voor de ontwikkeling van Homefront: The Revolution. Er is immers al een hoop geld in de ontwikkeling gestoken.

“They have invested a lot in Homefront and will want to protect their investment,” said one source.

Vooralsnog is er geen officiële reactie van Crytek of Deep Silver en is het dus nog even afwachten hoe het verder zal gaan. Op dit moment staat Homefront: The Revolution gepland voor een release in 2015 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Op de E3 zagen wij de game al in actie en onze preview kan je hier nog eens teruglezen.