Gespeeld: Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes – De Skylanders franchise heeft Activision de afgelopen jaren zeker geen windeieren gelegd. Dat zal Disney ongetwijfeld ook gezien hebben en daarom kwam men vorig jaar in de vorm van Disney Infinity met een vergelijkbaar concept op de proppen. Een jaar later is het alweer tijd voor een opvolger. Deze heet Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes en staat dan ook niet geheel verwonderlijk in het teken van de avonturen die je met helden als Iron Man, Thor en Spider-Man kan beleven. Tijdens de E3 was de game (met overigens een prachtige stand) aanwezig en wij grepen even de kans om met Spidey door een level te slingeren.

Veel nieuwe superhelden

In Disney: Infinity 2.0: Marvel Super Heroes zullen onder andere superhelden als Iron Man, Thor, Black Widow, Hulk, Captain America, Hawkeye, Spider-Man, Nick Fury, Iron Fist, Nova en Venom hun opwachting maken. Deze zul je niet allemaal direct tot je beschikking hebben wanneer Disney Infinity 2.0 zal verschijnen. Bij de lancering zal er een starter pack uitkomen met een Playset van The Avengers. Deze Avengers playset zal de superhelden Iron Man, Black Widow en Hulk bevatten; andere personages kan je er los bij kopen. Daarnaast zal er (later) ook een Spider-Man-playset verschijnen. Deze zal bestaan uit Spider-Man en de hierboven na hem genoemde superhelden.

Aangezien Disney de rechten heeft op flink wat franchises, kunnen we ons voorstellen dat er in de nabije toekomst nog meer personages hun opwachting zullen maken. Los daarvan bezitten alle personages die sowieso in Disney Infinity 2.0 zitten zo hun eigen speciale eigenschappen. Deze kun je nu aan de hand van een nieuw geïmplementeerde skill-tree upgraden. Je hebt daarin verschillende keuzes waarmee je een personage een ‘eigen speelstijl’ kan aanmeten. Op zich wel tof, want zo is het mogelijk dat je een andere ervaring zult hebben dan een andere persoon die met hetzelfde personage speelt.

Zoals we in de inleiding al aangaven, hebben wij in ieder geval even met Spider-Man kunnen spelen en dat verging ons prima. Het is ‘cool’ om in je rode spinnenpak je web naar de wolkenkrabbers toe te schieten en op die manier er lekker snel tussendoor te slingeren. Ondertussen bezit je nog een aantal acrobatische moves (die je dus via de skill-tree kan upgraden) om je tegenstanders te lijf te gaan. Hoewel we hem helaas zelf niet konden besturen, kregen we naast Spider-Man ook Hulk even in actie te zien. Die moet het qua snelheid uiteraard afleggen tegen Spider-Man, maar kan dan weer wel rekenen op zijn brute kracht. Het toffe aan het spelen met Hulk is dat je van het ene naar het andere hoge gebouw kan jumpen en er vervolgens als een razende bovenop kan klimmen.

Nog groter en meer opties

Het virtuele Manhattan is dit keer de wereld waarin de actie zich afspeelt en is vergeleken met de speelwereld uit de eerste Disney Infinity weer een stuk groter. De metropool staat vol met wolkenkrabbers die de wereld tot een speeltuin voor je superhelden maken. Niet alleen de speelwereld is groter, maar ook de Toybox die net als in de eerste Disney Infinity aanwezig was. Binnen de Toybox zijn er nu nog meer tools aanwezig om je eigen speelwereld te creëren. Daarbij heb je de mogelijkheid om mannetjes opdrachten te geven om dingen voor jou te bouwen terwijl jij iets anders aan het doen bent.

Daarnaast heb je grotere templates tot je beschikking, zodat je nu nog sneller je eigen creaties vorm kan geven. Daar stop het nog niet, want wanneer je eenmaal een gebouw hebt neergezet, kan je binnen dat gebouw tevens je kamers geheel naar eigen smaak inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een vette kamer geheel in de stijl van Captain America of in een The Avengers stijl. Er zijn zo genoeg mogelijkheden om je eigen fantasie tot leven te brengen in de Toybox. Je kan hele steden, racetracks en zelfs complete platformlevels laten ontstaan.

Het draait in de Toybox niet alleen om het maken van je eigen creaties, want wanneer je eenmaal je favoriete wereld tot leven hebt gebracht, kan je een aantal mini-games spelen. Deze mini-games kan je opstarten door onder andere bepaalde Power Discs te gebruiken. Aan Disney Infinity 2.0 zal uiteindelijk een serie van tachtig nieuwe (ronde en zeshoekige) power discs worden toegevoegd. Daarmee kan je bijvoorbeeld een tower defense-achtige mini-game opstarten, je personages een nieuwe kostuum laten aanmeten of één van de speciale eigenschappen van een personage een boost geven.

Voorlopige conclusie:

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes zal flink wat meer content gaan bieden dan zijn voorganger. Het toffe is dat je nu kan putten uit een rijke verzameling van personages uit bekende Marvel franchises om mee te spelen. Dat je via een skill-tree nu zelfs de speciale eigenschappen van je personages kan upgraden, is daarnaast een waardevolle toevoeging aan de gameplay. Dat laatste geldt tevens voor de vernieuwde Toybox, die door de nieuwe opties die het bevat nu nog uitgebreider is geworden. Verder zorgen de power discs, waarmee je binnen de Toybox onder andere mini-games kan spelen, voor nog meer afwisseling. Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes gaat zodoende voor het bieden van een meer uitgebreide en verbeterde ervaring, waar je – zeker als je het eerste deel al leuk vond – wellicht veel plezier aan zult beleven.