In 2012 kondigde Sony tijdens de Gamescom Until Dawn aan. Deze horrorgame zou een PlayStation 3-exclusive moeten zijn en de PlayStation Move zou volop gebruikt worden in de game. Until Dawn zou oorspronkelijk in 2013 moeten verschijnen, maar het werd een lange tijd stil rondom de game en niemand wist meer of het project überhaupt nog door zou gaan.

In december van vorig jaar liet de ontwikkelaar eindelijk weer van zich horen. Toen werd er aangegeven dat Until Dawn nog steeds in ontwikkeling was en dat we in 2014 meer informatie konden verwachten. Ondertussen is het jaar al voor meer dan de helft voorbij en we hebben nog steeds geen nieuwe info gekregen. Ook op de E3 vorige maand was Until Dawn nergens te bekennen.

Moeten we vrezen? Nee, het lijkt er nu nog steeds op dat de game in de maak is, want Sony heeft opnieuw een trademark voor Until Dawn geregistreerd. Dit is gedaan bij de United States Patent Office en dat is natuurlijk een goed teken, want het lijkt er nu dus op dat het hele project niet gestopt is en dat het nog wel degelijk de bedoeling is dat Until Dawn ooit uit zal komen.

Aan de andere kant is het best apart dat Sony opnieuw een trademark aanvraagt, aangezien het eerdere handelsmerk nog gewoon bestaat en actief is. Dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat Until Dawn helemaal niet meer in ontwikkeling is voor de PlayStation 3 in combinatie met PS Move. Misschien wordt de game nu ontwikkeld als PlayStation 4 exclusive en krijgt Until Dawn support voor Project Morpheus, de Virtual Reality Headset van Sony.

In ieder geval lijkt het er dus op dat Until Dawn nog steeds bestaat en het is nu dan ook afwachten tot Sony meer informatie loslaat. Wie weet wordt de game dit jaar op de Gamescom opnieuw aangekondigd. Zodra er meer nieuws is over Until Dawn, lees je het natuurlijk hier op PSX-Sense.