Op de E3 werd er aan de pers een presentatie getoond van Borderlands: The Pre-Sequel en nu hebben Gearbox Software en 2K Australia deze ‘presentatie’ ook voor het publiek beschikbaar gemaakt met commentaar van de makers. De demonstratie speelt zich af op de maan Pandora, waar er weinig zwaartekracht is en de locatie allerlei voordelen biedt tijdens de gevechten zoals geisers die je metershoog de lucht in schieten.

In de hoofdrollen hebben we allereerst de heren Joel Eschler en James Lopez, beide producenten maar de één voor 2K Australia en de ander voor Gearbox Software. Zij becommentariëren het hele gebeuren dat ongeveer dertien en een halve minuut duurt. De andere twee hoofdrollen zijn in de eerste plaats weggelegd voor Wilhelm the Enforcer, die later wordt bijgestaan door Athena the Gladiator. In de video worden we volledig bijgepraat over het gebruik van wapens, skills, de personages en de desbetreffende locatie.

Borderlands: The Pre-Sequel speelt zich af tussen de eerste Borderlands en Borderlands 2 en richt zich op de opkomst van de antagonist uit het tweede deel die we beter kennen als Handsome Jack. De game moet verschijnen op 17 oktober voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Een port naar de huidige generatie wordt overigens niet uitgesloten en meer lees je in onze hands-on.