Films gebaseerd op games, we zien het steeds vaker gebeuren. Ratchet & Clank, Assassin’s Creed, Hitman, ga zo maar door. Het lijkt erop dat we nog een game aan dit lijstje kunnen toevoegen, want de filmsite The Tracking Board meldt namelijk dat er een verfilming van Thief in de maak is.

De site meldt dat de filmstudio’s Vertigo en Prime Universe aan de ontwikkeling werken. Prime Universe is al bekend met ‘gamefilms’, zij werkten namelijk eerder aan de verfilming van Hitman in 2007. Vertigo is ook niet de minste studio. De recente, succesvolle film The LEGO Movie is namelijk door dat bedrijf gemaakt.

The Tracking Board weet verder nog te melden dat de productie in handen ligt van Adrian Askarieh en Roy Lee. Lee werkte, net als Vertigo dus, ook aan The LEGO Movie. Naast deze informatie wordt er verder niks gedeeld. Een mogelijke datum is niet bekend en daarnaast worden er ook geen acteurs genoemd.

Eerder dit jaar verscheen de meest recente Thief game. Deze werd overwegend goed ontvangen en wij zijn dan ook benieuwd hoe de film het zal gaan doen. Ben jij blij dat Thief naar het witte doek komt? Welke acteur zou jij graag de hoofdrol zien spelen? Laat het ons weten in de reacties.