Het is met nieuwe IP’s altijd een gok nemen. Het kan erg tegenvallen, maar het kan ook een enorm succes worden. Financieel gezien dan. Dat laatste is het geval voor Watch_Dogs die sinds de lancering uitstekend verkoopt.

De game is inmiddels – amper twee maanden na de release – de 8 miljoen verscheepte exemplaren voorbij. Dat zijn dus niet de daadwerkelijke verkopen, maar die lopen inmiddels ook in de miljoenen en dat is voor Ubisoft reden genoeg tot een franchise.

Ubisoft CEO Yves Guillemot gaf na de bekendmaking van dit cijfer aan dat Watch_Dogs nu goed gepositioneerd is als een frachise en dat Ubisoft in staat is dit succes te evenaren en uit te breiden de komende jaren. Kortom, nieuwe delen komen er aan.

“Watch Dogs is now well positioned as a major franchise and we will be able to replicate and build on its success in the coming years,” Ubisoft CEO Yves Guillemot said in a sales statement.”

“Its sales performance testifies to Ubisoft’s expertise as a creator of blockbuster brands. That expertise enables us to stand out from our competitors at the beginning of each console cycle and therefore to reach a new dimension.”