Op de E3 gingen we aan de slag met The Crew en zoals je in onze hands-on al kon lezen zijn we toch behoorlijk onder de indruk van deze racegame. De game kent een enorme spelwereld en wanneer de game aan het eind van dit jaar uitkomt zal er ongetwijfeld genoeg te doen zijn in deze wereld. Hier blijft het echter niet bij, want de ontwikkelaar wil The Crew na de launch gaan voorzien van meer content.

Dit is natuurlijk niet zo gek, want enorm veel games krijgen tegenwoordig DLC. Het mooie van de DLC van The Crew is echter dat (in ieder geval een deel) het gratis zal zijn. Dit vertelde creative director Julian Gerighty in een interview. Het doel is om spelers geïnteresseerd te laten blijven in de game.

“One of the things that I really want to do is to keep providing people with content after launch. So free content just to keep people engaged in the game, I really see this as your one-stop shop for action driving.”

Gerighty vertelde verder nog dat het ook mogelijk is om onderdelen voor je auto met echt geld direct te unlocken, in plaats van vrij te spelen door voortgang te maken in The Crew.