De vorige generatie consoles was vooral een strijd tussen de PlayStation 3 en Xbox 360, maar we moeten de Nintendo Wii ook absoluut niet vergeten (dit is immers de best verkopende console van die generatie). Nintendo heeft zich overigens wel een beetje af weten te scheiden van de andere twee door met een console te komen die technisch verouderd was en daarnaast een andere slag games wist te bieden.

De Wii U verkoopt als opvolger van de Nintendo Wii echter allesbehalve goed en voor Sony is dat een goede kans om gamers die destijds een Wii verkozen boven een PlayStation 3 en Xbox 360 nu binnen te halen. Iets wat Sony ook al merkt op basis van interne statistische gegeven, zo vertelde Sony CEO Andrew House aan Eurogamer.

“Our big opportunity is to welcome back an audience much earlier in the lifecycle that possibly bought into the Wii previously,”

“Whether it’s based on this is a really good all-round entertainment device for a family in addition to having great games, our consumer data suggests some of those people are already coming in now and that’s what’s contributing to the really great sales we’ve had.”

Een bijkomstigheid om juist die overstappers tegemoet te komen is het uitbrengen van PlayStation 3 games, maar dan in volle glorie op de PlayStation 4. De fanatieke gamer die altijd op de PlayStation gespeeld heeft zal deze heruitgaves wat minder interessant vinden, zo geeft House toe, maar het is aan de andere kant wel een mooie mogelijkheid om gamers die die games niet gespeeld hebben alsnog binnen te halen.

Vanuit dat perspectief richt Sony zich dus ook op nieuwe doelgroepen en nu de oorspronkelijke Wii doelgroep open ligt is dit natuurlijk een mooie kans om hier tactisch mee om te gaan en dat doet Sony onder andere dus met HD uitgaves van PS3 games.

“I hesitate to say this because I know committed gamers may roll their eyes about it, but there’s an opportunity with some of the remastering or re-imagining from PS3 franchises that will potentially find an audience that hasn’t played them in the previous generation because they skipped that generation. We’re starting to see signs of that.”