Naughty Dog’s Arne Meyer kondigde tijdens een presentatie over de ‘next-gen’ versie van de game het gegeven aan dat de verkopen de zeven miljoen zijn gepasseerd. Ook bevestigde hij dat er nieuwe multiplayer DLC aan komt, later dit jaar, en dat het gebruik maakt van Cross-buy tussen de PS3 en PS4.

Op dit moment wordt er gewerkt aan op z’n minst één multiplayer map pack, maar dit zou tot meer kunnen leiden op een later tijdstip als het goed verkoopt. Zowel de eerder verschenen singleplayer content (Left Behind) als de recent uitgekomen multiplayer uitbreiding (Grounded) insinueerde dat er meer aan zat te komen, maar dit lijkt helaas niet het geval te zijn. De ontwikkelaar bevestigde dat er op dit moment niet gewerkt wordt aan nieuwe singleplayer DLC.

Ander nieuws van de presentatie vertelt ons dat je de optie zal hebben om de framerate op 30 FPS vast te zetten als je dat zou willen. Iedere in-game aankoop die je al gedaan hebt, zoals bijvoorbeeld skins, zou Cross-buy moeten zijn. Dat betekent dat je niks opnieuw zal hoeven kopen, mocht je de verbeterde versie van de game een tweede keer aanschaffen voor de PS4.

In maart was al bekend dat The Last of Us de zes miljoen was gepasseerd en met de geremasterde versie van de game op komst en de belofte van meer DLC, ziet het er naar uit dat dat nummer voorlopig nog wel even door zal blijven groeien.