The Last of Us: Remastered laat nog een paar weken op zich wachten, om vervolgens elke PlayStation 4 gebruiker het avontuur van Ellie en Joel te laten (her)beleven. Sowieso is de game grafisch flink verbeterd en zullen er de nodige toevoegingen zijn gedaan.

Wat betreft de trophies zal daar in elk geval niets aan veranderd zijn, Game Informer meldt dat in hun hands-on. Daarnaast zal het ook niet mogelijk zijn om de savefile van je PlayStation 3 versie over te zetten naar de PlayStation 4 versie. Wel zal de speaker van de controller gebruikt worden voor geluidseffecten, zoals het aan- of uitzetten van je fakkel en je gebruikt het touchpad voor je rugzak.

Verder zou er gebruik worden gemaakt van ‘instant load times’, dit betekent dat net zoals bij bijvoorbeeld Max Payne de game één keer moet laden aan het begin en je vervolgens de game in principe in één ruk zou kunnen uitspelen. Hoe lang die laadtijd aan het begin duurt is helaas niet duidelijk.

Grafisch gezien zou de game er werkelijk schitterend uitzien en is de motion blur ietwat verminderd, waarschijnlijk omdat nu de kartelige randjes natuurlijk niet meer aanwezig zijn. The Last of Us: Remastered ligt eind juli bij ons in de winkels.