De Uncharted serie leent zich mooi voor een verfilming, want de games bevatten actie, humor en een degelijk verhaal. Dat leek ook een lange tijd te gaan gebeuren, maar er was veel onduidelijk over. Zo werden er verschillende regisseurs genoemd die het project zouden leiden, maar ook dat was allemaal wat vaag.

De regisseur is inmiddels bekend en dat is Seth Gordon die eerder onder andere Horrible Bosses en Identity Thief geregisseerd heeft. Hij kwam met mooi nieuws, want hij vertelde tegenover Zap2it dat het opnemen van de film (die officieel Uncharted: Drake’s Fortune heet) begin 2015 zal starten.

Gordon sprak ook nog over de acteur die Nathan Drake moet gaan spelen. Het moet volgens hem een goede acteur zijn waarbij een vergelijkbare kaak een mooie bonus zou zijn. Daarnaast zei hij dat de game zo fraai is dat de film er niet voor onder mag doen. Het moet de verwachtingen waar maken.

De regisseur sloot af met de uitspraak dat hij liefhebber is van hoe het verhaal wordt gebracht in de game en dat ze dit willen overzetten naar het witte doek. Ze willen echter niet precies hetzelfde vertellen, maar juist de sterke kanten uitbreiden. Gordon denkt dan ook dat degene die de game hebben gespeeld niet hetzelfde op hun bord willen krijgen, maar meer lagen willen zien.

“I love the complexity and frankly the sophistication of the storytelling in the game, and we aspire to that — but don’t want to tell the exact same story, of course — so something that doesn’t break the rules of what it did but expands. Because I feel like the people who play the games and know them well don’t want to just see the same story told. You want extra shades.”