Rainbow Six: Siege behoorde tot de grootste verrassingen van de afgelopen E3. De game moet als een soort reboot van de Rainbow Six franchise gezien worden en focust zich vooral op de multiplayer. Tijdens de E3 kregen we de eerste gameplay te zien en konden we zelf ook met de game aan de slag. Onze bevindingen over onze speelsessie kan je in onze preview nog eens teruglezen.

Gisteren organiseerde ontwikkelaar Ubisoft Montreal een livestream evenement voor Rainbow Six: Siege. Tijdens deze livestream zijn nieuwe details bekendgemaakt en we hebben ook nieuwe gameplay voor je. Game designer Andrew J. Will vertelde dat Rainbow Six: Siege wordt benaderd met de grootste focus op de multiplayer, gecombineerd met soepele gameplay en een framerate van 60 frames per seconde.

Tijdens de stream werd er, net zoals de demo die we zagen op de E3, Hostage Rescue gespeeld. In deze modus strijden twee teams van elk vijf spelers tegen elkaar. Het ene team gijzelt een persoon in de map en het andere team moet deze persoon zien te redden. Het is in deze modus niet mogelijk om te respawnen wanneer je dood bent, dus er komt veel tactiek bij kijken.

Een wedstrijd van Hostage Rescue bestaat uit twee fases; de Planning fase en de Action fase. Ontwikkelaar Will vertelde dat de Planning fase doet denken aan de oudere Rainbow Six games. Het is in deze ronde van een minuut mogelijk om de omgeving goed te observeren. Het verdedigende team kan bijvoorbeeld muren verstevigen en deuren en ramen afsluiten, terwijl het aanvallende team dit met kleine drones kan bekijken. Met wat je hebt gezien kan je dan samen met je team een plan bedenken van hoe je de missie aan gaat pakken.

De Action fase is waar het spel daadwerkelijk gespeeld wordt. Het aanvallende team moet de tegenstander uitschakelen, maar vooral ook de gegijzelde persoon redden. Het verdedigende team moet alle aanvallers uitschakelen om zo de ronde te winnen.

Wat tijdens de presentatie op de E3 al opviel was de destructie. Will vertelde dat de mate van destructie afhangt van de soort materialen. Sommige materialen zullen anders kapot gaan dan andere en ook zijn er voor verschillende materialen ook verschillende soorten wapens nodig.

In de video bovenaan dit bericht en de twee video’s hieronder is in totaal bijna een half uur aan gameplay te zien, afkomstig uit de livestream. Waar de gameplay op de E3 nog behoorlijk scripted was, is dat hier niet het geval. We zien verder nog de verschillende classes waar je uit kan kiezen. We zien veel verschillende wapens, variërend van Assault Rifles en Sub Machine Guns tot aan pistolen en veel verschillende gadgets.

Rainbow Six: Siege staat gepland voor een release in 2015 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.