In november kunnen we wederom met de koddige Sackboy aan de slag in LittleBigPlanet 3, die verkrijgbaar zal zijn voor de PS3 en PS4. Gamingbolt had laatst een interview met de senior producer van de game, Daimion Pinnock, en hij vertelde dat de game speelbaar zal zijn in 1080p met 60 frames per seconde.

Niet veel later werd hij gecorrigeerd door iemand van Sony dat de resolutie hetzelfde blijft, maar dat we het moeten doen met 30 frames per seconde. Dit in verband met de release op beide platformen. Beetje jammer dus dat de versie voor de nieuwe generatie nu gehinderd wordt door de old-gen versie.

Afijn, Pinnock had nog meer te vertellen en zo gaf hij aan dat het DNA van de serie ontzettend belangrijk is en dat men tijdens de ontwikkeling trouw blijft aan de kern van LittleBigPlanet. Ze wilden alleen meer elementen toevoegen aan de gameplay en het bouwen en vanuit die invalshoek kwamen ze op de nieuwe personages Oddsock, Swoop en Toggle.

“LittleBigPlanet’s DNA is something that has been available since the PlayStation 3 and ultimately the team has looked to take it to the next level while still being faithful to what people know about LittleBigPlanet and Sackboy. Sackboy is still the star of the show, you can still customize him and his adventures. We wanted to add a little bit more to the gameplay of LittleBigPlanet.”

Pinnock verzekerde dat Sackboy nog steeds de ster is en dat hij nu ook kan klimmen, iets wat eerder nog niet kon. We gaan dus veel nieuwe features zien op het vlak van gameplay wat ons al enthousiast maakt. Voor meer informatie kun je terecht in de hands-on van Tarek of kijk anders de video-preview.