http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fe4fd7f47c83.jpg

Het PlayStation Network werd in april 2011 getroffen door één van de grootste hacks ooit, waarbij 77 miljoen accountgegevens werden gestolen van consumenten. Bij deze gegevens zaten onder andere geboortedata, naam, achternaam, adres, wachtwoorden en in sommige gevallen ook een gekoppelde creditcard.

Nu komt Sony met een schikkingsvoorstel, ofwel schadevergoeding, voor het leed wat gebruikers in die tijd hebben gehad. Het PlayStation Network was immers een maand lang onbereikbaar en persoonlijke gegeven van een ieder stond op het spel. Sony komt daarom ook met 15 miljoen dollar haar consumenten tegemoet, maar hier zitten nog wat haken en ogen aan.

Zo is het schikkingsvoorstel alleen geldig in de Verenigde Staten, ondanks het feit dat gebruikers wereldwijd waren getroffen, zo meldt Polygon.

Ook krijgen de VS-inwoners geen geld, maar een vergoeding in de vorm van een oude PS3-game, PSP-game of 3 maanden PlayStation Plus. De 3 maanden PlayStation Plus kan alleen geclaimd worden mits je geen lid bent van de service. Ook zal er in-game geld voor SOE-games aangeboden worden evenals Music Unlimited abonnementen.

Het schikkingsvoorstel moet nog worden goedgekeurd door de rechter. Dit kan nog wel even duren, in mei 2015 is namelijk pas de zitting.