Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat EA onlangs haar nieuwe service ‘EA Access’ heeft aangekondigd. Een service waarvoor je per maand €3,99 of jaarlijks €24,99 moet neerleggen waarmee je vervolgens onbeperkt EA games kan spelen. Bovendien krijg je eerder toegang tot bepaalde games en kan je nieuwe games weer met tien procent korting aanschaffen. Klinkt aardig, niet? Voor gamers met een Xbox One ja, want deze service zal enkel naar Microsoft’s nieuwe console komen en niet naar de PlayStation 4.

In een reactie aan GameInformer laat een woordvoerder van Sony weten dat het bedrijf deze service ‘onder de loep heeft genomen’, maar daarna heeft besloten dat het niet van waarde is voor gamers met een PlayStation console. Sony heeft met PS Plus al een eigen abonnementsservice waarbij spelers maandelijks onder andere gratis games kunnen downloaden. Sony geeft aan dat er sinds de lancering van de PlayStation 4 een stijging is van 200% aan PS Plus abonnees is. Volgens het bedrijf laat dit zien dat gamers meer behoefte hebben aan een service die verschillende dingen aanbiedt, verspreid over verschillende apparaten. Men wil gamers daarbij niet nog eens extra gaan belasten door €3,99 per maand te gaan vragen om onbeperkt EA games te kunnen spelen.

Hoewel er met geen woord over gesproken wordt denken wij dat Sony’s eigen service PlayStation Now ook een goede reden is dat men geen behoefte heeft om ‘nog’ een service als EA Access naar de PlayStation 4 te brengen. De bedoeling van PlayStation Now is immers om ons uiteindelijk de mogelijkheid te geven om alle PlayStation games te streamen en spelen die er tot nu toe zijn uitgebracht. Een service als EA Access naar de PlayStation 4 brengen zou kunnen betekenen dat er daardoor minder abonnees voor PlayStation Now overblijven waardoor Sony mogelijk enige inkomsten misloopt. Ook zou er verzadiging ontstaan wat misschien wat onnodig is. Zo bekijkend lijkt dit niet een heel onlogische beslissing van Sony, desondanks zijn wij erg benieuwd wat jullie van deze beslissing van Sony vinden!