Call of Duty: Advanced Warfare is het eerstvolgende deel wat uitkomt in de gerenommeerde shooter franchise van Activision. In gesprek met Venturebeat geeft mede oprichter van Sledgehammer Games, Michael Condrey, aan dat Advanced Warfare een nieuwe serie wordt binnen de Call of Duty franchise.

Het lijkt er dus op dat we ons kunnen verheugen op een toekomstig tweede en mogelijk ook derde Advanced Warfare deel. Geen schokkende conclusie kijkend naar eerder verschenen delen, zoals de Modern Warfare sub-serie en Black Ops 1 en 2.

“It’s next-generation, and it’s 40 years in the future. There is really nothing you can borrow. This game had to be done from scratch”.

“This is really a brand new franchise within Call of Duty. It’s a new intellectual property.”

Sledgehammer Games heeft drie jaar de tijd gehad om aan dit deel te werken en we moeten eerlijk zeggen dat alles wat we tot nu toe van Call of Duty: Advanced Warfare gezien hebben er gelikt uitzag.

Dat alleen zegt nog niks, het is de gameplay die we van dichtbij willen aanschouwen en het liefst ook zelf willen ervaren. Daar komt tijdens de Gamescom verandering in, aangezien in ieder geval de multiplayer van Call of Duty: Advanced Warfare daar speelbaar zal zijn.