Het duurt niet heel lang meer voordat Diablo III: Ultimate Evil Edition voor de PS4 zal verschijnen en stel je nou eens voor dat je nog bezig bent met het spel op de Xbox 360, maar dat je daar inmiddels ook een PlayStation 4 naast hebt staan. Mocht dat het geval zijn en je wilt Diablo III graag op de PS4 willen spelen, maar niet helemaal weer opnieuw willen beginnen, dan is er een oplossing!

Je kan wanneer Diablo III: Ultimate Evil Edition voor de PS4 verschijnt namelijk ‘gewoon’ je save-file overzetten van de Xbox 360 naar de PlayStation 4, zo komen we nu via de website Destructoid te weten. Deze Cross-save feature geldt tevens wanneer je je PS3 save-file wilt overzetten naar een Xbox One console.

Deze feature wordt ondersteund via Battle.net. Link daar je webprofiel aan je gamertag of PSN ID en daarna kan je, wanneer je Diablo III: Ultimate Evil Edition opstart, via de import optie in het menu van deze Cross-save feature gebruik maken. Dit is enkel mogelijk voor last-gen naar de nieuwe generatie, dus van de PS4 naar Xbox One overzetten en vice versa is niet mogelijk. Mocht je zowel een PS4 als Xbox One in je bezit hebben, dan is het dus handig om van tevoren goed te bedenken wat je gaat doen.

Diablo III: Ultimate Evil Edition voor de PlayStation 4 en Xbox One zal de ‘Reaper of Souls’ uitbreiding bevatten en verschijnt op 19 augustus.