Financieel gaat het met Sony niet echt denderend omdat verschillende takken van het bedrijf meer verlies maakten dan dat ze wat opbrachten. De PlayStation divisie is hier een uitzondering op, want dit loopt al geruime tijd erg goed. Zo ook het afgelopen kwartaal weer dat er zelfs voor heeft gezorgd dat Sony winst behaald heeft.

Dat is te danken aan de verkopen van de PlayStation 4 en natuurlijk de andere PlayStation platformen. De verkopen van de PS3 en PS4 zijn in het eerste kwartaal van het huidige fiscale jaar goed voor maar liefst 3.5 miljoen exemplaren. Dat is een groei van 1.1 miljoen ten opzichte van een jaar eerder. Wel is het ietsje gezakt tegenover het vierde kwartaal van het vorige fiscale jaar, want toen waren beide platformen nog goed voor een totale verkoop van 3.7 miljoen.

De PlayStation Vita en Portable komen samen binnen met een totale verkoop van 750.000 units en dat is een groei ten opzichte van het vorige kwartaal toen er nog 700.000 units verkocht werden. Het eerste kwartaal een jaar eerder was goed voor 600.000 units, dus de handhelds gaan iets beter.

Dan zijn er nog de cijfers wat betreft software, ook dat gaat netjes. Vorig jaar werden 68 miljoen games verkocht, dit jaar waren dat er 85 miljoen. Een mooie stijging dus, maar ten opzichte van het vorige kwartaal iets minder, omdat er toen nog 93 miljoen games werden verkocht.

Klein, maar belangrijk detail. In het vorige kwartaal verkocht Microsoft 1.1 miljoen Xbox 360 en Xbox One consoles dus Sony heeft ze ruimschoots overtroffen.