Konami heeft aangekondigd dat het een exclusief gala gaat houden rondom de aankomende release van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Hierbij zal Hideo Kojima aan het woord komen over de game. Er zal ook totaal nieuwe gameplay getoond worden.

Op 13 augustus om 20.00 uur zal dit evenement plaatsvinden in de Musical Dome te Keulen en de presentatie is in handen van Spike TV´s Geoff Keighley. Naast nieuwe gameplay zal er tevens aandacht uitgaan naar de FOX Engine, maar ook zal er de mogelijkheid zijn om vragen te stellen in een vraag en antwoord sessie.

Verder zijn verrassingen niet uitgesloten, maar wat zal dat zijn? Loopt straks de nieuwe stem van Snake, Kiefer Sutherland, vrolijk het podium op? Wie weet. Je kan trouwens hierbij zijn, want Konami gaat verschillende competities starten waar je kaarten kunt winnen. Details over het verkrijgen van kaarten zullen later bekendgemaakt worden.

Stel dat je niet in de gelegenheid bent om naar Keulen te reizen dan kun je altijd nog de livestream van het evenement volgen op het Twitch kanaal van Konami.